Albo B.

Albo eshte autor në Itshqip.com, i cili në kohën e lirë preferon të shkruaj, është një person i apasionuar pas Teknologjisë dhe Informatikës. Më shum është i përkushtuar për Sigurin në Internet, më saktësisht sigurinë në faqet e internetit dhe softuerëve.
 • F015 Luxury in Motion, automjeti autonom nga Mercedes-Benz

  Mercedes më në fund ka treguar konceptin më të ri të automjetit autonom i cili është thjesht i mrekullueshëm. Qëllimi i automjetit, siç thotë Mercedes është për ta ngritur përvojën e përgjithshme të udhëtimit personal. Dhe po këtë dizajnerët e Mercedes-it e kishin realizuar me sukses. Emri i plotë...
 • Kompania londineze do të ndërtoj shtëpi për të pastrehët me 3D printer

  Një nga teknologjitë të cilat ishin në fokusin e vitit 2014 padyshim ishte edhe 3D printimi, dhe aplikimi i saj në fusha të veçanta. Pas shtypjes së parë të shtëpisë 3D në Amsterdam, kompania Londineze CNSTRCTN filloi projektin e saj me të cilën do të ndërtojë shtëpi për qëllime...
 • Internetin e mbrojnë 14 njerëz me 7 çelësa sekret

  Internetin e kontrollojnë 14 njerëz të cilën ruajnë 7 çelësa sekret, shkruan Guardian, transmeton ItShqip. Nuk bëhet fjalë aspak për ndonjë tregim ose film fantastik, por për anëtarë të ICANN të cilët janë përgjegjës për dhënien e adresave numerike të internetit dhë lidhjen e tyre me web adresat të...
 • Xkeyscore mund të ndjek “gjithçka që një përdorues i rëndomtë mund të bëj në internet”

  Agjensioni Amerikan për siguri kombëtare (NSA) që në vitin 2008 ka krijuar softuer(Xkeyscore) përmes së cilit analistët, pa leje paraprake, munden të ju qasen e-mailave të prëdoruesëve, online bisedave dhe ueb historisë së miljona individëve të targetuar. Dokumentet për Xkeyscore të cilat i publikoi Guardian, kurse transmeton ItShqip, janë...
 • Apple patenton teknologjinë që u jep fund ekraneve të thyera

  Apple nga zyra e Patentimeve në SHBA ka marrë konfirmimin për shpikjen e saj e cila do të mundësoje mbrojtjen automatike të paisjeve(iPhone) gjatë rënies në tokë, transmeton itshqip. Patenta përfshin aktivizimin e senzorëve të cilët tashmë egzistojnë në telefonin e tyre, në mënyrë që sa më shpejtë të...
 • Google gjeti zgjidhje të thjeshtë për të vërtetuar që nuk jeni robot

  Google gjeti një zgjidhje të thjeshtë për të vërtetuar që nuk jeni robot në internet. Deri më tani përdorej CAPTCHA si një mjet kundër spam-it ose botave të automatizuar, e cila edhe pse akoma është funksionale për shumicën e njerëzve është i bezdishëm të cilët nuk dëshirojnë të shkruajnë...
 • Tesla K80 është kartela grafike më e shpejtë në botë

  Tesla K80 është kartela grafike më e shpejtë në botë që është prodhuar deri më sot raporton Itshqip. Kartela Grafike Tesla K40 ose tashmë i njohur si paraardhësi i Tesla K80 përdoret në pjesë të madhe tek superkompjuterët. Frakuenca punuese themelore është 562 Mhz, ndërsa gjatë boost mod deri 875 MHz....
 • Çfar eshte SSD (Solid State Drive).

  I inspiruar nga nje SSD qe sapo e instalova ne nje Laptop, dhe pasi e testova vendosa te shkruaj ketu ne forum per SSD sepse e kam pare qe shum pak ndoshta aspak seshte permendur kjo pjese harduerike, e cila kohet e fundit eshte shum e popullarizuar, dhe shum...
 • Canonical kërkon 32 milionë dollarë nga përdoruesit për të krijuar Ubuntu Edge

  Canonical, kompania pas Ubuntu-s, startoi kampanjë në Indiegogo me të cilën kërkon 32 milionë dollarë për të krijuar telefonin Ubuntu Edge. Përderisa po shkruajmë tekstin, mbi 5000 persona kanë dhuruar mbi 2.7 milionë dollarë, që është një fillim mbreselënës. Kampanja zgjatë 31 ditë, që do të thotë kjo kompani...