Kujtim L.

Kujtimi është autor në itshqip.com, i cili kohën e lirë e shfrytëzon për të shkruar. Është punëtor në mërgim, entuziast i Teknologjisë dhe Informatikës.
 • Microsoft njofton për Windows Embedded 8 dhe Windows Embedded Compact 2013

  Ju, konsumatorët, me siguri nuk merakoseni shumë për Windows Embedded 8 dhe Windows Embedded Compact 2013. Por, bizneset dhe prodhuesit (OEM), janë mjaft të ngazëllyer. Gjenerata e ardhshme e ofertave të sistemit të fundit operativ të Microsoft-it do të sjellin mbështetje të përmirësuar për prekje dhe gjeste në Windows...
 • Microsoft do të zëvendësoj Messenger me Skype

  Tashmë kemi dëgjuar mjaft thashetheme mbi planet e Microsoft-it për Skype. Më në fund kompania është duke i hedhur kartat e saj në tryezë. Pas një pune të zellshme për të ngushtuar hendekun mes Messenger-it dhe blerjes së VoIP, platforma e vjetruar për porosi çasti vërtetë duhet pensionuar, ndërsa...
 • Firefox 15 premton përditësime vërtetë të shpejta

  Mozilla po përpiqet që t’i përmbahet planprogramit të saj për të ofruar një version të përfunduar të Firefox brenda çdo pesë deri gjashtë javësh, këtë edhe po e arrin. Ehsan Akhgari nga ekipi i shfletuesit, ka pohuar se versioni plotësisht i rafinuar i Firefox 15 do të duhej arritur...
 • Dropbox aplikon identifikim dy-faktorësh

  Dropbox kësaj fundjave konfirmoi planet për zbatimin e identifikimit dy-faktorësh për të gjitha llogaritë. Identifikimi dy-faktorësh kërkon dy forma identifikimi për kyçje – një fjalëkalim dhe një kod që dërgohet në formën e një tekst porosie. “Verifikimi dy-hapash i shton një shtresë më tepër të mbrojtjes së llogarisë suaj,...
 • Nexus 7 dërgohet në Spanjë, Gjermani dhe Francë me qmim më të lartë

  Google Play pa ndonjë njoftim përditësoi faqen për disponueshmërinë e pajisjes gjatë kësaj fundjave, duke ofruar Nexus 7 edhe në Gjermani, Francë dhe Spanjë. Evropianët që patën durimin tani mund të blejnë çudinë prej 7 inch nga Mountain View, modelin 8GB dhe 16GB për €199 dhe €249, respektivisht. Kjo...
 • Samsung nxjerr në treg ekranin komercial të tejdukshëm në Shtator.

  Samsung ka lansuar një çift ekranesh për përdorim komercial, të cilët ofrojnë një kornizë shfaqëse të integruar që përdor një panel të tejdukshëm dhe xham katror e vendosur mbi një fole të hollë. Ekrani i parë i quajtur NL22B, që duket në foton më lartë, është një prodhim më...
 • Twitter ka vendosur t’i bashkohet Fondacionit Linux

  Fondacioni Linux ka mbledhur rreth vetit disa emra të mëdhenj që nga ditët e para, dhe i fundit nga këta është blog shërbimi më i parapëlqyer nga çdokush, përndryshe më i njohur me emrin Twitter. Duke shkuar pas hapave të prodhuesit të çipave NVIDIA dhe gjigantit Korean Samsung, Zogu...
 • YouTube po teston Moodwall që ju të gjeni videot sipas disponimit

  YouTube është duke testuar mënyrën e re për gjetjen e përmbajtjes të quajtur Moodwall. Një imazh i pamjes së re u publikua nga James Dart i Guardian, që shfaq mundësinë që “të bëni kërkim për video sipas disponimit”. Disponimet e ndryshme që ofrohen fillojnë nga ‘Funny’ (qesharake), ‘Fast’ (shpejtë)...
 • Apple triumfon në gjykimin kundër Samsung

  Juria vendosi se kompanisë Apple i takojnë 1.05 miliardë dollarë si dëmshpërblim pasi vlerësoi se Samsung ka shkelur një numër patentesh që mban Apple. Në vendimin që mori brenda vetëm 21 orësh, juria arriti në përfundim se një pjesë e konsiderueshme e portfolios së mobilëve të Samsung, përfshirë këtu...