Bartni skedarët përmes rrjetit pa tela

A nuk do të ishte e shkëlqyer të bartni skedarët nga kompjuteri në telefonin tuaj pa pasur nevojë për kabllo apo shërbimet e ruajtjes së të dhënave online siç...

filedrop

A nuk do të ishte e shkëlqyer të bartni skedarët nga kompjuteri në telefonin tuaj pa pasur nevojë për kabllo apo shërbimet e ruajtjes së të dhënave online siç është Dropbox. Filedrop e bën të mundshme këtë gjë, dhe është pa pagesë për sisteme të ndryshme operative siç janë Windows, Mac apo Android. Ndërsa për iOS është me pagesë dhe kushton rreth 2.5 euro.

Në këtë mësim do ju paraqesim se si të bartni skedarët ndërmjet një kompjuteri me sistemin operativ Windows dhe një telefoni me sistemin operativ Android duke përdorur këtë shërbim.

Screenshot_1filedrop1. Shfletoni ueb faqen www.filedropme.com, shkarkoni Filedrop për Windows dhe filloni instalimin. Pasi ta instaloni programin, ju duhet që ta pranoni kërkesën që ju paraqitet nga Windows Firewall për ta përdorur shërbimin nga Filedrop në mënyrë që të funksionojë e gjithë kjo. Pas instalimit në kompjuterin tuaj, shkarko dhe instalo aplikacionin Filedrop për Android.


Screenshot_2015-01-02-20-59-352. Sigurohuni që telefoni juaj është i lidhur në të njëjtin rrjet kompjuterik që është i lidhur kompjuteri, dhe pastaj starto Firedrop Android aplikacionin. Zgjidhë pajisjen tek e cila doni të bartni skedarët dhe kliko ikonën në të cilën shihet një kuti e vogël për të zgjedhur skedarët në telefonin tuaj që doni t’i bartni.


Screenshot_2015-01-02-21-01-413. Zgjedhë skedarët që doni të bartni dhe klikoni “Send”. Do ju hapet një dritare në kompjuterin tuaj për t’ju njoftuar me skedarët që janë duke u bartur nga telefoni. Klikoni “Accept” dhe do të fillojë bartja. Pas të përfundon bartja klikoni ikonën ku shihet kutia e vogël për të shikuar skedarët e bartur.


r23r3r2r24. Klikoni ndonjërin nga skedarët e bartur për ta hapur, ose klikoni ikonën me llupë për të hapur dosjen në të cilën ndodhet skedari i bartur në Windows. Si dosje primare e bartjes së skedarëve është “Downloads”, por ju mund ta ndryshoni këtë duke klikuar “Change download folder” dhe duke caktuar një dosje tjetër.


Screenshot_44filedrop5. Për të bartur skedarët nga kompjuteri në telefonin tuaj, zgjedhë skedarin dhe duke mbajtur të shtypur tastin e majtë të miut tërhiqe dhe vendose tek fotografia me emrin e telefonit tuaj (shih foton), dhe shtyp butonin “Accept” tek Android telefoni juaj. Tek telefoni juaj kliko ikonën ku shihet një kuti e vogël në të për ta shikuar skedarin e sapo bartur.


Screenshot_2015-01-02-21-25-286. Shtyp mbi emër të skedarit për ta hapur atë ose duke e tërhequr nga ana e djathtë. Për ta fshirë skedarin tërhiqeni atë nga ana e majtë. Filedrop do ju pyesë nëse vërtetë doni ta fshini skedarin. Posa ta mbyllni aplikacionin Filedrop, telefoni juaj më nuk do të shfaqet tek kompjuteri juaj./itshqip.com

Categories
Mësimetoplajm

RELATED BY