Cilat janë 10 makinat më të shitura në Evropë?

A e keni menduar se cilat janë 10 makinat më të shitura në Evropë gjatë vitit 2014? Padyshim që fitues edhe për vitin 2014 është Volkswagen Golf si modeli...

golf7

A e keni menduar se cilat janë 10 makinat më të shitura në Evropë gjatë vitit 2014? Padyshim që fitues edhe për vitin 2014 është Volkswagen Golf si modeli më e shitur për vitin që lamë pas, me 520.000 modele te shitura.

Volkswagen Golf tashmë 7 vite e mban titullin e modelit më të shitur në Evropë. Vendi i dytë i takoi Ford Fiesta, ndërsa vendi i tretë Renault Clio.

Prodhuesi gjerman, në mesin e 10 modeleve më të shitura ka 2 modelet e saja, ndërsa i gjithë grupacioni Volkswagen me gjithsej 4 modele.

Volkswagen gjatë vitit 2014 ka shitur gjithsej 520.958 makina të modelit Golf, rezultat ky i cili është për 11,1% më i mirë se rezultati i vitit të kaluar, ndërsa modeli i renditur në vendin e dytë në këtë listë Ford Fiesta, mbetet pas me 200.000 makina më pak të shitura.

Clio me pozitën e tretë, ka mbajtur vendin siç e kishte edhe në vitin 2013, ndërsa në pozitën e 4 ndodhet Volkswagen Polo.

Nga lista e TOP 10 makinave më të shitura për vitin 2014 në Evropë janë larguar modelet si Opel Astra dhe BMW Series 3. Vendin e tyre e kanë zëvendësuar Skoda Octavia e cila është pozicionuar në vendin e 8, dhe Audi A3 në pozitën e 10.

Ndërsa në pozitën e 9 akoma ndodhet Nissan Qashqai, si përfaqësuesi i vetëm Japonez nga modelet më të shitura në kontinentin e vjetër./itShqip.com

Lista e plotë:

1. Volkswagen Golf

2. Ford Fiesta

3. Renault Clio

4. Volkswagen Polo

5. Opel  Corsa

6. Ford  Focus

7. Peugeot 208

8. Škoda Octavia

9. Nissan Qashqai

10. Audi A3

Categories
Auto

Albo eshte autor në Itshqip.com, i cili në kohën e lirë preferon të shkruaj, është një person i apasionuar pas Teknologjisë dhe Informatikës. Më shum është i përkushtuar për Sigurin në Internet, më saktësisht sigurinë në faqet e internetit dhe softuerëve.

RELATED BY