Deloitte sulmohet nga hackeret!

Njera nga 4 kompanite private me te medha ne bote ku ka arritu nje rekord prej 37 miliard $ qarkullim vitin e kaluar, ka pasur nje sulm te sofistikuar...
deloitte sulmohet

Njera nga 4 kompanite private me te medha ne bote ku ka arritu nje rekord prej 37 miliard $ qarkullim vitin e kaluar, ka pasur nje sulm te sofistikuar nga hackeret gje qe mund te ndodh deri te publikimi i te dhenave te te disa kompanive gjigante ane e mbane botes. Sulmi ka qene shume senzitiv rreth te cilit vetem personat dhe avokatet e nivelit te larte kane pasur njohuri deri sot.

Mendohet se hackeret kane pasur casje qysh nga tetori apo nentori i vitit te kaluar, dhe kjo metode se si ka ndodhe per brenda kompanise eshte quajtur “Windham”. Specialistet e sigurise jane duke u munduar ta krijojne nje harte qe tregon sakt se si ka ndodhur sulmi, pasi qe gjurmet nuk jane fshire, por prap se prape kjo nuk eshte shume e sigurt.

Mendohet qe sulmi ka ardh nga kompromitimi i nje useri ne mail serverin e tyre me drejta administrative i cili nuk ka pas te aktivizuar “Two-Step Authentication” autentikimin dy-faktorial. Ky sulm u ka mundesuar hakereve qe te kene casje ne cdo vend pa kurfar restriksioni.

Gjeja me e turpshme eshte qe vete kompania ofron konsulence rreth risqeve dhe sigurise ne kompani, gjithashtu ka nje sektor te vecant rreth sigurise ne teknologji ku jep sugjerime se si duhet te dizajnohet procesi i sigurise.

Categories
Lajme

RELATED BY