Gangnam Style thyen numëruesin e shikimeve të YouTube-së

Pop ylli i Koresë së Jugut PSY kurorëzohet me videon më shpërthyese ndonjëherë online. Duket se stili i veçantë i këngtarit dhe performanca e tij e çuditshme kanë bërë...

Gangnam Style thyen numëruesin e shikimeve të YouTube-së1

Pop ylli i Koresë së Jugut PSY kurorëzohet me videon më shpërthyese ndonjëherë online. Duket se stili i veçantë i këngtarit dhe performanca e tij e çuditshme kanë bërë të jetë apsolutisht universale duke tejkaluar në të gjithat kulturat, moshat dhe barrierat gjuhësore në mbarë botën.

Ky sukses i padiskutueshëm, ndoshta nuk do të arrihej kurr pa egzistencën e YouTube-së si një shërbim me ndikim të madh ndaj rrjeteve sociale. Video ka thyer vazhdimisht rekorde për shikushmëri të madhe duke arritur mbi 2 miliardë shikime.

Gangnam Style thyen numëruesin e shikimeve të YouTube-së2

Ky është numër i çuditshëm, që duket se edhe njerëzit mbrapa YouTube-së kanë mendur se nuk është e mundur që Gangnam Style mund të “thyej” numruesin e shikimeve(siç e shihni në foto).

Problemi teknik është paraqitur si pasojë e përdorimit të numrit të plotë nga projektuesit e YouTube-së që kishte vleren maksimale 2,147,483,647, të cilën PSY e vërtetoi se nuk është e mjaftueshme për të bartur gjithë atë stuhi virale.

Çështja është adresuar menjëherë nga YouTube, por përdoruesit kanë arritur të kapin një pamje mjaft interesante për të vënë ndoshta edhe fjalë negative. Google deklaroi se çështja është rregulluar dhe tani kemi kaluar me numra të plotë të sistemit 64-bit nga
i kaluari që ishte vetëm 32-bit.

E gjitha që mund të bëjmë tani është të presim për ndonjë video tjetër, që do të jetë edhe më e bujshme duke arritur të thyej kufirin e ri prej 9,223,372,036,854,775,807 shikimeve./itShqip

 

 

Categories
Lajme

Arsimi është autor në portalin ITshqip, ku shkruan rreth informatikës dhe zhvillimeve që ndodhin në fushën e teknologjisë. Është i përqendruar më shumë në industrinë e telefonave të mençur dhe sulmet që ndodhin në internet. Ndiqe në : Facebook | Twitter

RELATED BY