Gjykata e Turqisë kërkon rikthimin e qasjes në YouTube

Qasja në faqen më të madhe për video, YouTube duket se do të rikthehet në Turqi pasi vendimit të marrur nga gjykata më e lartë e vendit. Bllokimi i...

Gjykata e Turqisë kërkon rikthimin e qasjes në YouTube

Qasja në faqen më të madhe për video, YouTube duket se do të rikthehet në Turqi pasi vendimit të marrur nga gjykata më e lartë e vendit.

Bllokimi i YouTube-së u vendos në fund të muajit Mars, menjëherë pas transmetimit të videove në YouTube që pretendohet se kishin përmbajtje korrupsioni.

Tani, gjykata kushtetuese e Turiqisë ka thënë se bllokimi ka shkelur lirinë e shprehjesë. Gjykata ka informuar autoritetet e telekomit të vendit duke iu thënë atyre të largojnë bllokin e vendosur tek kjo faqe.

Vendimi i marrur është parë si një qortim për qeverinë e kyreministrit Rexhep Taip Erdogan, i cili ka qenë një kritik i mprehtë i Twitter-it dhe YouTube-së.

Të dy faqet ishin të bllokuara gjatë këtij viti pas publikimit të regjistrimeve të takimeve. Regjistrimi i publikuar në YouTube kishte të bëjë me diskutimet për ndërhyrjen në Siri dhe tjetri supozohet se kishte zbuluar korrupsion në mesin e njerëzve të afërt të Erdoganit.

YouTube ishte bllokuar edhe më parë në Turqi, bllokim i cili u larguar tri vite më vonë./itShqip

Categories
Web

Arsimi është autor në portalin ITshqip, ku shkruan rreth informatikës dhe zhvillimeve që ndodhin në fushën e teknologjisë. Është i përqendruar më shumë në industrinë e telefonave të mençur dhe sulmet që ndodhin në internet. Ndiqe në : Facebook | Twitter

RELATED BY