Google: Android është i sigurt

Gjigandi kërkimor Google ka lëshuar statistikat për siguri të platformës Android. Ky raport zbulon se sa shumë është duke punuar Google për të mbajtur sistemin operativ Android të sigurt....

Google Android është i sigurt

Gjigandi kërkimor Google ka lëshuar statistikat për siguri të platformës Android. Ky raport zbulon se sa shumë është duke punuar Google për të mbajtur sistemin operativ Android të sigurt. Bazuar në këtë raport, Google Play kryen 200 milionë skanime sigurie në pajisje çdo ditë.

Google ka thënë se gjatë vitit të kaluar më pak se 1% e pajisjeve me Android kanë bartur aplikacione të dëmshme, numër ky i cili tashmë ka pësuar një zbritje prej 50%. Gjigandi kërkimor ka shkruar se do të vazhdojë të mbaj ende të sigurt platformën Android duke bërë gjithnjë e më produktiv dyqanin e saj./ITshqip/

Categories
Lajmetoplajm

Arsimi është autor në portalin ITshqip, ku shkruan rreth informatikës dhe zhvillimeve që ndodhin në fushën e teknologjisë. Është i përqendruar më shumë në industrinë e telefonave të mençur dhe sulmet që ndodhin në internet. Ndiqe në : Facebook | Twitter

RELATED BY