Google do ju paguan për zbulim të ndonjë lëshimi në shërbimet e tyre.

Google do të ju paguan hakerëve, nese zbulojnë ndonjë lëshim në shërbimet e tyre. Çmimet do të sillen nga 500 deri 3.133 dollarë varësisht nga lëshimi të cilat mund...

Google do të ju paguan hakerëve, nese zbulojnë ndonjë lëshim në shërbimet e tyre. Çmimet do të sillen nga 500 deri 3.133 dollarë varësisht nga lëshimi të cilat mund të jenë ne Google.com, Youtube.com, Blogger.com ose dhe Orkut.com.

Edhe pse lëshimet mund të jenë nga më të ndryshmet, në blogun e tij Google thotë se pjesa më e madhe e çmimeve do të jepen për kategorit të cilat do ti cekim më poshtë:

  •  XSS
  •  XSRS/CSRF
  •  XSSI (cross-site script inclusion)
  • Egzekutim të kodeve në serverë ose futje të komandave dhe
  • Sulme tjera, ku (personi A mund të vjen deri tek të dhënat e përdoruesit B).

Megjithatë, Goole thotë se në këtë sfidë të hakerëve, kategorit tjera të lëshimeve janë të përjashtuara, të tilla si sulme ndaj infrastrukturës korporative të Google, social engineering, sulmet fizike, dhe DDoS sulme, kurse Android dhe Picasa nuk janë pjesë e programit thonë nga Google.

Nëse gjeni ndonjë lëshim, detaje për kontakt mund të gjeni këtu.

Interesante, Google thotë “E dijmë se disa hulumtues nuk janë të interesuar për para, por e keni opsionin edhe për donacione dhe atë për qëllime humanitare. Nëse e bëni këtë ne do të bëjm donacion çmimin e njejtë, tuajin.”

Categories
Lajme

Albo eshte autor në Itshqip.com, i cili në kohën e lirë preferon të shkruaj, është një person i apasionuar pas Teknologjisë dhe Informatikës. Më shum është i përkushtuar për Sigurin në Internet, më saktësisht sigurinë në faqet e internetit dhe softuerëve.

RELATED BY