Google gjeti zgjidhje të thjeshtë për të vërtetuar që nuk jeni robot

Google gjeti një zgjidhje të thjeshtë për të vërtetuar që nuk jeni robot në internet. Deri më tani përdorej CAPTCHA si një mjet kundër spam-it ose botave të automatizuar,...

Google gjeti një zgjidhje të thjeshtë për të vërtetuar që nuk jeni robot

Google gjeti një zgjidhje të thjeshtë për të vërtetuar që nuk jeni robot në internet. Deri më tani përdorej CAPTCHA si një mjet kundër spam-it ose botave të automatizuar, e cila edhe pse akoma është funksionale për shumicën e njerëzve është i bezdishëm të cilët nuk dëshirojnë të shkruajnë fjalë të rastit, transmeton itshqip. Zgjidhja e Google-s është që të vendos checkbox, në të cilën gjithçka që ju duhet bërë eshtë të klikoni në kutinë në të cilën shkruhet “Unë nuk jam robotë”. Kjo në thelb kthehet në një klikim, në vend të shtypni fjalë të rastit.

Google-checkbox-Recaptcha_anchor-2x

Teknologjia e re është titulluar “No CAPTCHA reCAPTCHA” dhe sipas Google edhe pse duket se është e thjeshtë, megjithatë ka një sfond të sofistikuar. Mjeti më saktë API-ja është në dispozicion për të gjitha faqet që dëshirojnë të zëvendësojnë CAPTCHA me një zgjidhje të thjeshtë./itshqip

Categories
Lajme

Albo eshte autor në Itshqip.com, i cili në kohën e lirë preferon të shkruaj, është një person i apasionuar pas Teknologjisë dhe Informatikës. Më shum është i përkushtuar për Sigurin në Internet, më saktësisht sigurinë në faqet e internetit dhe softuerëve.

RELATED BY