Hakerët shfytëzojnë Microsoft PowerPoint për të fituar aksesë tek kompjuterët

Hakerët janë duke shfrytëzuar një të metë sigurie tek Microsoft Office duke përdorur PowerPoint për të sulmuar përdoruesit e Windows-it dhe duke fituar kontrollin në sistemin e tyre kompjuterik....

Hakerët shfytëzojnë Microsoft PowerPoint për të fituar aksesë tek kompjuterët

Hakerët janë duke shfrytëzuar një të metë sigurie tek Microsoft Office duke përdorur PowerPoint për të sulmuar përdoruesit e Windows-it dhe duke fituar kontrollin në sistemin e tyre kompjuterik.

Microsoft në faqen këshilluese për siguri tha se ka qenë vetëm një numër i limituar i sulmeve ku sulmuesi ka fituar kontroll të plotë të sistemit përmes së cilës hakeri është në gjendje të ndryshoj apo fshijë të dhënat dhe të instalojë programe të dëmshme.

Deri tani ky lëshim nuk ka arritur ende të përmirësohet, por Microsoft është duke vazhduar hetimin rreth kësaj të mete./itShqip

 

Categories
Lajme

Arsimi është autor në portalin ITshqip, ku shkruan rreth informatikës dhe zhvillimeve që ndodhin në fushën e teknologjisë. Është i përqendruar më shumë në industrinë e telefonave të mençur dhe sulmet që ndodhin në internet. Ndiqe në : Facebook | Twitter

RELATED BY