Hakohet organi drejtues i internetit

Sulmi i hakerëve tek Sony Pictures mori vëmendje të jashtëzakonshme, por duket që kjo nuk përfundon këtu pasi që edhe një organizatë tjetër e famshme ka qenë viktim e...

Hakohet organi drejtues i internetit

Sulmi i hakerëve tek Sony Pictures mori vëmendje të jashtëzakonshme, por duket që kjo nuk përfundon këtu pasi që edhe një organizatë tjetër e famshme ka qenë viktim e një shkelje sigurie. Muajin e kaluar organi drejtues i internetit, ICANN, që rregullon emrat e Domain-ve dhe IP adresat, ra pre e një sulmi mashtrues që ua hodhi puntorëve duke ia marrur informatat e adresave. Kjo ju ofron hakerëve aksesë në një zonë të pandryshushme gjenerike si dhe në informatat kontaktuese përfshirë regjistrimin administrues botëror.  Po ashtu, struktura e kompanisë është sulmuar, por shpëtoi nga publikimi i informacioneve pasi që hakerët nuk kanë arritur të shikojnë të dhënat private.

Gjithashtu  edhe disa zona të tjera janë sulmuar, si blogu i organizatës si dhe faqja WHOIS, por kompania duket që nuk brengoset për këto, pasi që nuk ka pasur ndikime pas zbulimeve të sulmit në këtë muaj. Organizata ICANN për këtë pjesë tha se masat e reja të sigurisë ndihmuan në largimin e qasjeve të paautorizuara  dhe asgjë tjetër nuk është dëmtuar, përfshirë sistemin IANA që mundëson uebfaqet të punojnë./itShqip

Categories
Web

Arsimi është autor në portalin ITshqip, ku shkruan rreth informatikës dhe zhvillimeve që ndodhin në fushën e teknologjisë. Është i përqendruar më shumë në industrinë e telefonave të mençur dhe sulmet që ndodhin në internet. Ndiqe në : Facebook | Twitter

RELATED BY