Infektohet hoteli me ransomware, vizitoret mbyllen ne dhomat e tyre

Një nga hotelët më të mire në Europë ka pranuar që ka paguar mijra euro në Bitcoin tek cyber-kriminelët të cilët kanë arritur të hackojnë me ransomware sistemin e...

Një nga hotelët më të mire në Europë ka pranuar që ka paguar mijra euro në Bitcoin tek cyber-kriminelët të cilët kanë arritur të hackojnë me ransomware sistemin e tyre elektronik të dhomave, duke i mbyllur me qindra mysafir nëpër dhomat e tyre, deri sa parat jan paguar.

Menaxheri i hotelit romantik SeeHotel Jaegerwirt, i cili ndodhet përball një liqeni të bukur në Austri deklaroi se ka pranuar për këtë sulm të flas publikisht për ti paralajmëruar edhe të tjerët për rrezikun që u kanoset nga ransomware.

Menaxhmenti i hotelit pranoi gjithashtu se ky hotel është sulmuar hiq më pak se 4 herë, dhe deklaroi se kan paguar nga 1500euro në valutën dixhitale BitCoin për ta rikthyer sistemin në gjendjen e mëparshme.

Gjithashtu jan shprehur të gatshëm për shkak të sulmeve të shpeshta, ta mendojn edhe opsionin për ti rikthyer dyert me mehanizëm të vjetër të cilët hapen dhe mbyllen me çels fizik dhe jo sikur tani që posedojn dyer elektronik.

Për ato që nuk kan njohuri Ransomware është një ndër viruset më të rrezikshme në qarkullim për momentin në internet, nga i cili nuk ka shpëtim, sepse ky virus në momentin që infekton sistemin, atëhere të gjitha dosjet, duke filluar nga programet, e deri tek fajllat më të parëndësishme i enkripton, dhe i bën të pa aksesueshme për të tjerët.

Për ti rikthyer këto dosje, duhet të posedosh një special key, të cilin e posedon vetëm ai i cili ju ka infektuar, dhe i cili në këmbim për këtë special key, kërkon ti paguash nje shum të caktuar parash në Bitcoin, thjesht një shantazhim tipik./itshqip

Categories
Lajme

Albo eshte autor në Itshqip.com, i cili në kohën e lirë preferon të shkruaj, është një person i apasionuar pas Teknologjisë dhe Informatikës. Më shum është i përkushtuar për Sigurin në Internet, më saktësisht sigurinë në faqet e internetit dhe softuerëve.

RELATED BY