Intel paraqet procesorët Oak Trail për tablet kompjuterët

Mikroprocesorët e reja janë më të vogla dhe përmisojnë dukshëm jetëgjatësin e baterive, thotë Intel duke prezentuar kështu edhe zyrtarisht procesorët Oak trail Atom të projektuara për kompjuterët tablet....

Mikroprocesorët e reja janë më të vogla dhe përmisojnë dukshëm jetëgjatësin e baterive, thotë Intel duke prezentuar kështu edhe zyrtarisht procesorët Oak trail Atom të projektuara për kompjuterët tablet.

Linja e re duhet të fut prodhuesin më të madh botëror për procesorë në tregun e kompjuterëve tablet, ku procesorët më të përdorur në këtë treg ishin ato të kompanis Arm Holdings. Intel njoftoi se ka rënë dakord me prodhues të ndryshëm për kompjuterë tablet, dhe pritet që 35 dizajne të reja për tablet kompjuterë të përdorin Oak procesorin, duke përfshi Lenovo, Fujitsu, Razer…

Procesori ka grafikë të integruar dhe kontrollues memorik direkt në procesor, e cila është 60% më e vogël se gjenerata e kaluar që përdorte energji elektrike më pak, sepse është e dizajnuar pa ftohës. Procesori i ri Intel Atom z670, nga Oak Trail platforma, ka të përmisuar video mbështetjen për 1080p të HDMI. Platforma ka mbështetje edhe për Adobe Flash dhe është shum e nevojshmë për kompjuterët tabletë,  sidomos atyre që dëshirojnë të bëhen konkurencë direkte e iPad./itshqip

Categories
Hardware

Albo eshte autor në Itshqip.com, i cili në kohën e lirë preferon të shkruaj, është një person i apasionuar pas Teknologjisë dhe Informatikës. Më shum është i përkushtuar për Sigurin në Internet, më saktësisht sigurinë në faqet e internetit dhe softuerëve.
No Comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

RELATED BY