• Autonomo – një koncept i ri për automjete

    Autonom është një koncept i ri për gjeneratën e ardhshme të automjeteve, zhvilluar nga studenti Charls Ratraj, student për dizajn nga Melburn, Australi i cili frymëzimin e tij e kishte fituar pasi që pesë vite kishte jetuar në Los Angeles dhe vazhdimisht kishte pasur probleme me bllokimin e trafikut....
  • Nga 2020 automjete pa shoferë.

    Alan Tob, presidenti i General Motors(GM) njoftoi se deri më vitin 2020 do të kemi automjete që vetë do të lëviziin pa ndihmën e shoferëve. Tob për automjetet pa shoferë foli në Kongresin botëror për sisteme transporti intelegjentë në Orlando këtë fundjavë. Automjetet të cilët do të lëvizin në...
  • Nissan leaf është Automjeti botëror i vitit 2011.

    Nissan Leaf ka fituar titullin prestigjioz “World Car of the Year”, duke lënë pas kështu serinë 5 të BMW dhe Audio A8. Ky është çmimi i dyt më i rëndësishëm për automjet 100% elektrik të kompanisë Nissan, pasi që më herët ishte zgjedhur edhe si Automjeti i vitit në...