• Zyrtarizohet Microsoft Lumia 650

  Microsoft sot zyrtarisht ka prezantuar modelin më të ri të telefonit të mençur Lumia 650, i cili ka kornizë metalike. Lumia 650 është telefoni më i ri nga Microsoft, me ekran të ndjeshëm në prekje 5-inç, korniza metalike, peshon 122 dhe me gjerësi prej 6.9 mm. Lumia 650 ka...
 • Anonymous në aksion kundër shteteve afrikane

  Hakerët nga Anonymous kanë thyer ueb faqen e njërit nga portalet më të njohura për punë në Afrikën e Jugut, megjithatë ata kanë vendosur të publikojnë vetëm të dhënat e zyrtarëve shtetëror që i kanë vjedhur nga ky portal. Anonymous janë duke ndërmarrë një aksion në internet (OpAfrica) kundër...
 • Facebook Messenger mundëson dërgimin e SMS-ve tradicionale

  Facebook ka njoftuar se është në testim e sipër të një versioni të ri të aplikacionit Messenger për Android në të cilin do të inkorporohet edhe dërgimi dhe pranimi i SMS-ve tradicionale. Me këtë Facebook synon që të rrisë përdorimin e Messenger-it dhe kështu njerëzit të kalojnë më shumë...
 • VEVO drejtë shndërrimit në një kanal televiziv

  Vevo dëshiron të bëhet MTV-ja e ardhshme, dhe lansimi i aplikacionit për Apple TV është hapi i parë në këtë drejtim. Vevo duket se dëshiron të jetë MTV-ja e ardhshme ngase ka lansuar aplikacionin për Apple TV. Vevo gjithashtu ka lansuar edhe aplikacionin për Android. Shumica prej njerëzve e...
 • Siguria në ueb faqet kineze shumë e dobët

  Më tepër se 40 përqind e ueb faqeve kineze kanë lëshime të sigurisë të cilat ju mundësojnë hakerëve të vjedhin të dhëna personale nga ato ueb faqe. Mbi 1 milion lëshime të sigurisë janë gjetur në ueb faqe gjatë vitit 2015 nga Qihoo 360, një kompani kineze nga fusha e sigurisë...
 • Hakerët ofrojnë mito deri në 20 mijë euro për punëtorët e Apple

  Një punonjës i pakënaqur mund të kthehet në një makth për ju dhe kompaninë tuaj. Në ditët e sotme, instalimi i një antivirusi apo ndonjë aplikacioni tjetër të sigurisë duket se do të jenë të pamjaftueshme për të ruajtur të dhënat e kompanisë tuaj. Çfarë do të bënit nëse...
 • Lëshim serioz sigurie në të gjitha versionet e Windows-it

  Microsoft ka publikuar disa përditësime për të rregulluar disa lëshime të sigurisë, gjashtë prej të cilave lëshime janë lëshime serioze, duke rregulluar një total prej 41 lëshimeve të sigurisë gjatë këtij muaji. Njëri nga këto lëshime të sigurisë prek të gjitha versionet e Windows-it, përfshirë edhe sistemin e fundit...
 • Abuzimi dhe ofendimi përmes internetit, problem tepër shqetësues për adoleshentët

  Një anketë e bërë me adoleshentët e moshës 13 deri në 18 vjeçare, ka zbuluar se adoleshentët me aftësi të kufizuara dhe ata që vinë nga komunitetet jo shumicë janë adoleshentët ndaj të cilëve më së shumti ka abuzime dhe ofendime përmes internetit. Një në katër adoleshentët e anketuar ka...
 • T9000, virusi i ri që po shpërndahet në Internet

  Një virus i ri e tepër i sofistikuar po shpërndahet në Internet, virus përmes të cilit mund të vidhen të dhëna, fjalëkalime por edhe të merren video-xhirimet nga bisedat e bëra përmes Skype. Virusi i quajtur T9000 është vazhdim dhe version më i avancuar i virusit më të mëparshëm që...