• Teknologjia RFID

  Çka është RFID? RFID është një teknologji e cila na rrethon çdo ditë. Gjendet në kredit kartela, pasaporta, si dhe në shumë produkte tjera që ne blejmë. Madje shumica e kafshëve shtëpiake kanë të vendosur çipa RFID. Teknologjia RFID kryesisht është një etiketë me shirita elektronikë që mund të...
 • AutoMath zgjidhë detyrat tuaja të matematikës

  Nëse ju keni probleme në zgjidhjen e detyrave matematikore, “AutoMath” do t’i zgjidhë ato për juve dhe do ju shpjegojë hapat e zgjidhjes së atyre detyrave, e tërë kjo duke bërë një foto të detyrës me kamerën e pajisjes suaj, madje nuk ju duhet fare të keni qasje në...
 • Bartni skedarët përmes rrjetit pa tela

  A nuk do të ishte e shkëlqyer të bartni skedarët nga kompjuteri në telefonin tuaj pa pasur nevojë për kabllo apo shërbimet e ruajtjes së të dhënave online siç është Dropbox. Filedrop e bën të mundshme këtë gjë, dhe është pa pagesë për sisteme të ndryshme operative siç janë...
 • Aplikacionet më të mira për të mësuar fëmijët kodim

  Ndryshe nga artikulli i mëparshëm rreth faqeve më të mira për të mësuar kodim online, tani sjellim aplikacionet më të mira për të mësuar kodim fëmijët. Nëse keni ndonjë fëmijë në familje atëherë ju duhet padyshim të shkarkoni aplikacionin Tynker (Android/iOS) apo aplikacionin Hopscotch për iPad në mënyrë për...
 • Dallimi ndërmjet BIOS dhe Firmware

  Kur një person të fillojë së përdoruri një kompjuter, aty do të përballet me një numër të madh fjalësh që duhet t’i njoh dhe nganjëherë dallimi ndërmjet tyre është shumë i vogël duke iu bërë konfuz rreth kuptimit të tyre. Pra, merrni si shembull termet BIOS dhe Firmware, e...
 • 15 Mënyra për të fituar para në Internet

  Ju ndoshta mund të keni ndonjë punë ku paguheni mirë, por mesiguri që disa para plus nuk do tju bënin aspak keq. Sot vendosa të prezantojë para jush 15 mënyra për të fituar para në internet, me pak ose aspak investim nga ana juaj. Puna juaj është të zgjedhni...
 • Çka janë sulmet DDoS?

  Gjatë viteve të fundit, sulmet DDoS janë rritur dukshëm duke qenë shënjestër e shumë kompanive të mëdha, përfshirë edhe ato të profilit të lartë si Google, Visa, Paypal, Sony, Deezer, dhe Evernote. Shumë ekspertë thonë se metodat tradicionale për parandalimin dhe zbutjen e tyre po bëhen gjithnjë e më...
 • File Downloader shkarkon dosje pa shfletues

  Thuajse të gjithë menaxherët për shkarkime(download maganer) që ne instalojmë në sistem operativ kërkojnë instalim shtesë të paneleve(toolbars) tek shfletuesit që ne përdorim. Nëse nuk përdorin ndonjë panel shtesë, padyshim që pas hapjes së tyre kërkojnë ndonjë numër serik apo çelës për akses të plotë tek manaxhuesi për shkarkim,...
 • Gjurmimi në kohë reale i sulmeve në internet që ndodhin në Kosovë, Shqipëri dhe më gjerë

  Duket se gati çdo ditë ju lexoni në portalin tonë apo portale tjera në lidhje me sulmet në internet që ndodhin ndaj ueb faqeve apo rrjeteve kompjuterike, dhe me të vërtet është e vështirë të parashikohen këto sulme. Në këtë artikull do ju tregojmë disa nga mënyrat se si...