• 5 këshilla nga Google për të qëndruar të sigurt online

  Në vitin 2014 sulmet kibernetike ishin bërë të zakonshme. Ishte një vit ku titujt si Heartbleed, vjedhja e të dhënave në Target, publikimi i fotove nudo, dhe rrëzimi i rrjetit Sony Pictures dominuan në të gjitha portalet. Duke kuptuar rëndësinë e sigurisë online, Google ka lëshuar disa këshilla për...
 • Largoni reklamat (ADS) ne Android

  Shpesh herë kur instalojmë ndonjë aplikacion, apo ndonjë lojë atëherë sigurisht që pothuajse 95% të atyre që janë falas (Free) i kanë të vendosura Reklamat, dhe sigurisht që këto reklama ju bezdisin. Në këtë tutorial ju do të mësoni këto gjëra: -Si ta shkarkoni AdBlock Plus për Android -Si...
 • Çka janë NTFS Permissions?

  Kërkesat për funksionimin e NTFS Permissions si dhe informacionet rreth saj kanë qenë gjithmonë në rritje e sipër në forumin tonë. Kështu që, antari i forumit tonë, njëkohësisht edhe pjestar i stafit menaxhues, fG  ka publikuar një tutorial rreth punës me NTFS Permissions, pas ngarkimit të videove për Hapat...
 • YouTube shton opsionin për të krijuar foto .GIF nga videot

  YouTube shtoi opsionin për të krijuar foto .GIF nga videot, e cila për momentin është në dispozicion vetëm për një pjesë të vogël të kanaleve më të popullarizuar në këtë faqe. Funksioni është i shtuar tek pjesa për shpërndarjen e videove, me një tab të ri të quajtur “GIF”....
 • Instalo Android 4.4 KitKat me Play Store në PC (Windows XP,Vista,7/8)

    Në të vërtetë, ka pasur shumë projekte gjatë viteve të kaluara që kanë tentuar të instalojnë platformën Android në PC, por vetëm ekipet më të fuqishme dhe të përkushtuara ia kanë dalur. Në këtë udhëzim, ne do të kalojmë në hapat më të lehtë që na sjellin deri...
 • Instalo Windows 10 në kompjuterin tuaj

  Pas dështimit me Windows 8, Microsoft pritej të prezantonte një sistem tjetër opeartiv të quajtur Windows 9 apo Windows One, por kjo fatkeqësisht nuk ndodhi. Microsoft muaj më parë prezantoi sistemin opeariv, Windows 10, i cili ka për qëllim të bashkojë të gjitha, pra një platformë dhe një dyqan...
 • Hapat e parë në PowerShell (Video)

  Pas një numëri të madh kërkesash për informatat rreth PowerShell-it, antari i forumit tonë, njëkohësisht edhe pjestar i stafit menaxhues me nofkën , fG, ka publikuar gjithësej 11 video në të cilat do të mësoni rreth PowerShell-it. PowerShell, i krijuar në vitin 2006 nga kompania Microsoft, është një shell...
 • Çka është Phishing?

  Phishing është njëra prej krimeve më të vjetëra kibernetike. Idea është për t’u shtirur si subjekt i besueshëm në internet duke u përpjekur për të marrë informacione personale. Kjo teknikë më së shumti përdoret për të eksploruar njerëz, ku më pas ngrihet pytja: Si ti largohemi mashtirimeve Phishing? Definicioni...
 • Dizajnimi i një Uebi statik me HTML & CSS

  Dizajnimi i një Uebi statik me HTML & CSS

  Përshëndetje për të gjithë anëtarët e forumit ITshqip.com Mora pak kohë që të krijoj disa video ( tutoriale ) rreth dizajnimit të një uebi statik me HTML dhe CSS, pra gjithësej janë 8 video ( rreth 1 orë e 40 minuta ), shpresoj që t’iu ndihmojë fillestarëve sadopak në...