Krijoni lojra falas në Flash!

Dëshironi të krijoni një lojë lehtë? A doni të krijoni një lojë në Flash falas? Nuk keni asnjë ide si të krijoni? Këtu do të ju tregojmë si të...

Dëshironi të krijoni një lojë lehtë? A doni të krijoni një lojë në Flash falas? Nuk keni asnjë ide si të krijoni? Këtu do të ju tregojmë si të krijoni lojra falas në versionin Flash.

E gjitha ajo që ju duhet të bëni është të shkarkoni softuerin Stencyl në faqen zyrtare. Me softuerin Stencyl mund të krijoni edhe lojra për iOS dhe Android.

Pas shkarkimit, ju duhet të instaloni softuerin Stencyl në kompjuterin tuaj dhe pastaj të ndiqni të gjithë hapat e mëposhtëm, në mënyrë që loja e krijuar të funksionoj. Gjithashtu, ju duhet të regjistroheni në Stencyl, regjistrohuni në faqen zyrtare.

Tani është koha që të krijoni një lojë në Flash. Pra, këtu do të ju tregojmë një lojë të thjeshtë të quajtur “balloon”, e cila është e gatshme për përdorim, por ne do hapim fotot dhe të dhënat e kësaj loje për të shikuar se si është krijuar kjo lojë.

Së pari, hapni softuerin Stencyl në mënynë Start > All Programs > StencylWorks. Klikoni dy herë mbi lojën me emrin “balloon”, si në foton më poshtë:


Pas hapjes, ju do të fitoni një fajll të ri të quajtur “first”, të cilin ju mund ta redaktoni të gjithë lojën, duke filluar nga ikonat, aktorët, butonat etj.

Pas redaktimit të lojës së quajtur “first” ju do të fitoni një skedar ose një fajll, i cili mund të ndryshoj të gjithë dizajnin e lojës, poashtu mund të shtoni vegla në të. Pastaj, ju mund të shikoni rezultatin e lojës tuaj, duke klikuar mbi butonin “Test scene” e cila gjendet në qoshen e djathtë të softuerit. Ju do të fitoni një dritare të re ku mund të luani lojën e krijuar në Flash.

Tani, çështja është se si ajo është projektuar? Ajo është projektuar në një mënyrë shumë të thjeshtë dhe aktorë të ndryshëm janë shtuar. Vetëm kliko në qendër të lojës dhe më pas tek Resources klikoni Actors për të kontrolluar sa aktorë janë shtuar.

Jo vetëm aktorët e shtuar mund t’i shikoni, klikoni tek Action Behaviours për të kontrolluar të gjitha sjelljet dhe logjikën e lojës.

Ju mund t’i merrni të gjitha gjërat e krijuara, klikoni lirisht mbi opsionin “StencylForge” ku ju mund të shkarkoni dhe të luani.

Në këtë mënyrë, ju mund të krijoni një lojë të bazuar në imagjinatën tuaj. Pra, le të fillojmë tani pasi Stencyl është hapur, klikoni mbi të create new game dhe ndiqni fotot e mëposhtme.

 

Në këtë mënyrë ju keni krijuar lojën tuaj. Shpresojmë se keni kuptuar. Nëse e krijoni një lojë na tregoni në komente./itshqip

Categories
Mësime

Dardani është autor në itshqip.com, i cili kohën e lirë e shfrytëzon për të shkruar, është student dhe është i apasionuar pas Teknologjisë dhe Informatikës. Ndiqe Dardanin në: Blog | Twitter | Facebook | Google+

RELATED BY