Nga 2020 automjete pa shoferë.

Alan Tob, presidenti i General Motors(GM) njoftoi se deri më vitin 2020 do të kemi automjete që vetë do të lëviziin pa ndihmën e shoferëve. Tob për automjetet pa...

Alan Tob, presidenti i General Motors(GM) njoftoi se deri më vitin 2020 do të kemi automjete që vetë do të lëviziin pa ndihmën e shoferëve. Tob për automjetet pa shoferë foli në Kongresin botëror për sisteme transporti intelegjentë në Orlando këtë fundjavë.

Automjetet të cilët do të lëvizin në rrugët pa shoferë, do të përdorin teknologjinë tash më të njohur, siç janë sensorët, radarët, kamerat, GPS sistemet dhe mjete tjera të komunikimit.

Me kombiniin e hartave dixhitale, aplikimi i teknologjive të reja do të sigurojë që automjetet vetë të lëvizin, kurse shoferët deri sa udhëtojnë të punojnë diçka tjetër, për shembull të lexojnë gazetë.

Qëllimi kryesorë është siguria. Gjenerata e ardhëshme e sitemeve të sigurisë do të eliminojë aksidente të mundshme plotësishtë pasi të reagojnë para shoferëve dhe të bëhen të vetëdijshëm për situatën e rezikshme, tha Tob./itshqip

 

Categories
AutoLajme

Albo eshte autor në Itshqip.com, i cili në kohën e lirë preferon të shkruaj, është një person i apasionuar pas Teknologjisë dhe Informatikës. Më shum është i përkushtuar për Sigurin në Internet, më saktësisht sigurinë në faqet e internetit dhe softuerëve.

RELATED BY