Një tjetër e drejt e njeriut.

Diku nuk respketohen të drejtat themelore të njeriut, kurse në Finlandë qytetarëve që nga sot do të duhet të ju sigurohet edhe e drejta për internet të shpejtë. Ky...

Diku nuk respketohen të drejtat themelore të njeriut, kurse në Finlandë qytetarëve që nga sot do të duhet të ju sigurohet edhe e drejta për internet të shpejtë.

Ky është vendi i parë në botë ku qasja në internet të shpejtë është shpallur si e drejtë e njeriut, nga 1 korrik çdo qytetarë do të ketë të drejtë për internet me shpejtësi minimale prej 1 megabit në sekondë.

Të gjithë operatorët e telemunikacionit në Finladë që nga sotë janë të lidhur, që çdo qytetari i cili kërkon, ti sigurohet infrastrukturë e cila mbështetë së paku internet prej 1 megabit, veprim ky i cili nuk kishte ndodhur në disa zona rurale, ku shpejtesia e internetit ishte dukshëm më e ulët.

Një veprim i ngajshëm ishte planifikuar edhe në Britanin e Madhe deri në vitin 2012, por për shkakë të disa pengesave burokratike, nuk ka gjasa të arrihet ky qëllim. Në këtë vendë janë të shqetësuar se më shpalljen e Internetit si të drejt e njeriut do të ketë një ndikim negativ në luftën kundër piraterisë. Në faktë Britania e Madhe dhe Franca kishin njoftuar se mund ti largojnë ose ti kufizojnë qasjen e internetit përdoruesve në rast se këto të fundit vazhdimisht dhe në sasi të madhe shkarkojnë filma dhe muzikë.

Categories
Lajme

Albo eshte autor në Itshqip.com, i cili në kohën e lirë preferon të shkruaj, është një person i apasionuar pas Teknologjisë dhe Informatikës. Më shum është i përkushtuar për Sigurin në Internet, më saktësisht sigurinë në faqet e internetit dhe softuerëve.

RELATED BY