Policia kontrollon shtepin e redaktorit te Gizmodo

Policia ka bastisur shtëpinë e redaktorit të Gizmodo dhe ka konfiskuar rreth katër kompjuterë dhe dy servera. Siç duket prototipi i iPhone 4G nga Apple është bër një makth...

Policia ka bastisur shtëpinë e redaktorit të Gizmodo dhe ka konfiskuar rreth katër kompjuterë dhe dy servera.

Siç duket prototipi i iPhone 4G nga Apple është bër një makth i keq për Gawker Media, pasi autoritetet policore kanë bastisur shtëpin e redaktorit nga Gizmodo – Jason Chen. Sipas Associated Press,autoritetet policore kanë konfiskuar kompjuterë, kamera digjitale, telefonin tij celular, dhe shumë sende të tjera elektronike në lidhje me një krim të mundshëm që ka të bëj me “prototipin e humbur”. Autoritetet gjithashtu kanë marrur edhe informacionin nga banka se ku osht përdorur kredit kartela e redaktorit.

Mandati i kontrollit,është lëshuar nga një gjykatës i Gjykatës supreme në San Mateo, dhe gjykatësi pretendon se pajisjet në pronësi të Jason Chen mund të kenë qenë përdorur në një krim. Megjithatë Denton Nick nga Gawker Media beson se ligji që mbron dhe lejon gazetarët të përdorin burime anonime ose materiale të pabotuara gjatë një kërkimi, vlen edhe për Jason Chen.

Por lind pyetja: Se ata që shkruajnë online, a janë vërtet gazetar apo janë thjesht njerëz që shkruajn në faqe interneti? “Kjo mbetet të shihet” – tha Denton Nick për Associated Press.

Categories
Lajme

RELATED BY