Prezantohet Samsung Galaxy S6 dhe S6 Edge(VIDEO)

Deri më tani Samsung njihej për faktin që posedonin paisje me ekrane dhe procesorë të fuqishëm por gjithmon me një të metë, e ajo ishte plastika me të cilën...

Deri më tani Samsung njihej për faktin që posedonin paisje me ekrane dhe procesorë të fuqishëm por gjithmon me një të metë, e ajo ishte plastika me të cilën ishin punuar këto telefona. Kjo gjë tashmë ka ndryshuar pasi kopmania koreane vendosi të prezantojë 2 modelet e reja Galaxy S6 dhe S6 Edge të cilat janë të punuara me materiale shumë më cilësore se verzionet paraprake.

galaxyy

Galaxy S6 është i punuar tërësisht nga metali dhe qelqi, ndërsa verzioni S6 Edge ka ekran të lakuar. Së bashku me prezantimin e telefonave filluan edhe kritikat e para mbi atë se telefoni i përngjan pak a shumë një kombinimit të iPhone4 dhe iPhone6.

Ky brez i telefonit është dizajnuar tërësisht nga fillimi. Për shkak të dizajnit, janë sakrifikuar disa karakteristika të mëhershme, transmeton ItShqip.com.

galaxkmer

Të dy paisjet janë pothuajse identike, ndërsa S6 Edge do të jetë pak më shtrejtë se sa S6 për shkak të ekranit të lakuar, dhe disa mundësive tjera.

Përveq ndryshimeve në dizajn, telefoni do të posedojë edhe softuer të përmisuar, ndërsa tashmë nuk i ka të gjitha gjërat e panevojshe. Një pjesë e aplikacioneve tani posedojnë pamje të freskuar, ndërsa telefoni do të vjen me aplikacionet e Microsoft-it siç janë OneNote,OneDrive, dhe Skype.

galaxikem-k

Kamera e Samsung Galaxy S6 posedon një kamerë prej 16 megapikselëve dhe stabilizim optik. Interesante është ajo që telefoni ka edhe një lidhës të veqant i cili mundëson mbushje të telefonit shumë më shpejtë, ku është e mundur të mbushet telefoni deri ne 50 përqind për vetëm 25 minuta. Samsung tek këto modele për herë të parë ka përfshi edhe mundësinë e mbushjes pa tela.

Tek pulla Home është integruar senzor për leximin e shenjave të gishtërinjëve, ngjajshëm sikur tek Touch ID në iPhone.

Shitjet do të fillojnë nga 10 prilli, ndërsa dy verzionet do të jenë me 32GB, 64GB dhe 128GB, çmimet akoma nuk janë publikuar./itshqip

Categories
Hardware

Albo eshte autor në Itshqip.com, i cili në kohën e lirë preferon të shkruaj, është një person i apasionuar pas Teknologjisë dhe Informatikës. Më shum është i përkushtuar për Sigurin në Internet, më saktësisht sigurinë në faqet e internetit dhe softuerëve.
No Comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

RELATED BY