Problem me USB? (Zgjidhja këtu)!

A jeni ballafaquar me ndonje problem me USB tuaj? Nëse përgjigja është po, ju nuk jeni vetëm. Ka me miliona përdorues të USB-ve te cilet hasin çdo dite probleme te ndryshme. Kohen e...

A jeni ballafaquar me ndonje problem me USB tuaj?
Nëse përgjigja është po, ju nuk jeni vetëm. Ka me miliona përdorues të USB-ve te cilet hasin çdo dite probleme te ndryshme.
Kohen e fundit jane bere problemi aktual keshtu qe unë vendosa te i koleksionoj te gjitha me nje teme se bashku me zgjidhjet keshtu qe antaret te orientohen ketu kur hasin ndonje problem perparase te pyesin.

1. Kompjuteri nuk detekton kyqjen e USB  

 

Ky problem shkaktohet per shkak te problemeve qe posedon ne regjistrin e kompjuterit. 

Per te zgjidhur nje problematikë te tille ndiq udhezimet e meposhtme:
Metoda e parë: 

 • Kliko Mbi My computer me tast djatht > Manage
 • Zgjedh Storage
 • Zgjidh Disk Management
 • Zgjedh Usb-ën tuaj
 • Kliko me tast djatht “Change drive letter and paths
 • Pastaj e ke Assign the following the drive leter
 • Ndrysho emrin e Usb psh prej F në S ose X

Metoda e dytë: 

 • Kliko Start -> Run, shkruaj REGEDIT -> OK
  • Gjej lokacionin:
   HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E980-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}
  • Selekto UpperFilters , shtyp Delete, pastaj Yes.
   HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E967-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}
  • Selekto LowerFilters , shtyp Delete, pastaj Yes.
  • Mbyll dritaren punuese
  • Restarto kompjuterin dhe shiko efektin

 

2. Problem në ndaljen e USB

 

Kur deshironi te ndaloni punen e USB me ane te opcionit “Safely Remove Hardware”, ju shfaq errorin “Generic volume can not be stopped right now”. Ndalja ne menyre jo të rregullt mund ta demtojë USBtuaj. 

Per te zgjidhur nje problematikë te tille ndiq udhezimet e meposhtme: 

 • Shkarko Unlocker dhe instalo ne kompjuter.
 • Kliko me tastin e djathte mbi USB dhe selekto Unlocker.

 

  

 • Nje dritare tjeter do hapet, aty kliko butonin Unlock All si ne foton e meposhtme.

  

 • Pasi te klikojsh Unlock All provo te ndalesh USB ne menyre normale, nepermjet opcionit “Safely Remove Hardware”.
 • Nese prape nuk je ne gjendje te ndalesh ne menyre te rregullt, kliko butonin Kill Process në Unlocker.

Shënim: Nese njera nga opcionet nuk funksionon atehere mundesia e fundit eshte te fikësh kompjuterin dhe ta nxjerresh USB nga porta e saj. 

  

3. Kompjuteri detekton USB , por nuk e shfaq ikonen në My Computer 

Ky problem shfaqet kur kompjuteri njef USB si pajisje te jashtme mirepo nuk esht ene gjendje qe ne menyre virtuale ta shfaq ate . 

Per te zgjidhur nje problematikë te tille ndiq udhezimet e meposhtme:
Vendos USB ne kompjuter

 • Kliko Mbi My computer me tast djatht > Manage
 • Zgjedh Storage
 • Zgjidh Disk Management
 • Zgjedh Usb-ën tuaj
 • Kliko me tast djatht “Change drive letter and paths
 • Pastaj e ke Assign the following the drive leter
 • Ndrysho emrin e Usb psh prej F në S ose X 

 

 

Menyrat tjera 4,5,6 mund ti shikoni ne forum, ne linkun e meposhtem.

 

Ky eshte linku:

http://forum.itshqip.com/viewtopic.php?f=66&t=4201

 

Categories
Mësime

Itshqip.com, është portal shqiptarë për teknologji informative, i cili me konceptin, punën dhe dizajnin dukshëm dallohet nga portalet tjera në ueb hapësirën shqiptare, duke i pranuar dhe përdorur zgjidhjet më të reja digjitale për të promovuar IT përmbajtje sa më të mirë.

RELATED BY