Së shpejti edhe DDR4

Sipas njoftimëve , standardi DDR4 pritet të miratohet,dhe në një të ardhme të afert, të hidhet në treg nga JEDEC .Qipseti i ri i DDR4 nuk do të thot...

Sipas njoftimëve , standardi DDR4 pritet të miratohet,dhe në një të ardhme të afert, të hidhet në treg nga JEDEC .Qipseti i ri i DDR4 nuk do të thot se është vetëm më i shpejt sesa DDR3 , por është kreit një ndryshim tjetër .

Njëra ndër pyetjet është se a do te mund ta perdorim DDR4 ne Pllaken Ame(motherboards ) te zakonshme , kurse pergjija është JO .Kjo gjithashtut do të thot se Pllakat Ame(motherboards ) të reja (ato që mbështesin DDR4) nuk do të mbështesin modulet DDR/2/3 .DDR4 do të punojn me tension 1.02V dhe 1.2V , kurse DDR3 kërkon 1.2V dhe 1.5V .

Modulet e reja DDR4 do të ken përmirësime të rëndëshishme në krahasim me modulet e reja si DDR/2/3 .DDR4 do të punoj me tension më të ulët , duke ulur nxehtësin , dhe duke hargjuar me pak baterin(laptop).

Sipas Samsung , ne saje të arkitekturës te përdorur në qisetet e rinj,DDR4 do të punoj me shpejtësi deri 3.2Gbps në krahasim me 1.6Gbps që kishte DDR3 , dhe 800Mbps që kishte DDR2 .

Pritet që deri në 2014 edhe zyrtarisht të del në shitje RAM DDR4./Meteora../itshqip

Categories
Lajme

Itshqip.com, është portal shqiptarë për teknologji informative, i cili me konceptin, punën dhe dizajnin dukshëm dallohet nga portalet tjera në ueb hapësirën shqiptare, duke i pranuar dhe përdorur zgjidhjet më të reja digjitale për të promovuar IT përmbajtje sa më të mirë.

RELATED BY