Shkencëtarët ëndërrojnë një kartelë krediti që askush nuk mund ta falsifikoj

Dobësia kryesore e kartelave bankare është që përmes pajisjeve të ndryshime mund lehtë që të klonohen. Ky nuk është vetëm një problem për njerëzit të cilëve ju vjedhën paratë,...

Shkenctarët ëndërrojnë një kartelë krediti që askush nuk mund ta falsifikoj

Dobësia kryesore e kartelave bankare është që përmes pajisjeve të ndryshime mund lehtë që të klonohen. Ky nuk është vetëm një problem për njerëzit të cilëve ju vjedhën paratë, por gjithashtu është problem i bankave që punojnë për të parandaluar mashtrimet e tilla. Duket që klonimi i kredit kartelave do të bëhet pjesë e së kaluarës nëse sistemi teorik nga Universiteti Twente bëhet realitet. Ndryshe nga përdorimi i kodeve me numra për të cilët Target dhe Sony vërtetuan që janë vetëm një kuti e mbyllur me të dhëna, kjo metodë përdor sasi fizike.

Është shumë e thjeshtë, përmes një shiriti magnetik, kredit kartelat e së ardhmës do të kenë vija  nanogrimcash në pjesën e poshtme të kartelës. Kur një bank dëshiron të transferoj kartelën tek një person, një lazer do e djeg atë, duke vendosur dritën nëpër shirit. Sasi e mostrës që mbetet nga “dhëmbëzimi” do të jetë ashtu si një shenjë gishti. Ndryshe nga idetë e tjera kundër mashtirimeve, kjo është e lehtë për t’u zbatuar me teknologjinë aktuale./itShqip

Categories
Lajme

Arsimi është autor në portalin ITshqip, ku shkruan rreth informatikës dhe zhvillimeve që ndodhin në fushën e teknologjisë. Është i përqendruar më shumë në industrinë e telefonave të mençur dhe sulmet që ndodhin në internet. Ndiqe në : Facebook | Twitter
No Comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

RELATED BY