Shqipëria renditet në vendin e 87 sipas zhvillimit teknologjik.

Shqipëria renditet në vendin e 87 sipas zhvillimit teknologjik, kurse vlersim më i ulët me notën 2.8 nga gjithsej 7 pikë shkon për “aftësitë inovative”, në sektorin e biznesit...

Shqipëria renditet në vendin e 87 sipas zhvillimit teknologjik, kurse vlersim më i ulët me notën 2.8 nga gjithsej 7 pikë shkon për “aftësitë inovative”, në sektorin e biznesit në Shqipëri, thuhet në raportin për teknologji informative globale pran Forumit Botëror Ekonomik, SEF.

Interesante, Shqipëria ndodhet në vendin e 8 nga gjithsej 138 vende ku mund më shpejt të niset ndonjë biznes, më sakt për 5 dit mund të regjistroni ndonjë kompani, edhe pse vlersimet tjera tregojnë që kjo nuk do të thotë asgjë sepse varet se në çfar kushte do të punoni.

Përveç aftësive inovative gjithashtu ulët janë vlersuar edhe disa sektore tjera, të cilat do të mund ti shikoni nga dokumenti .pdf. Vendi më mir i renditur nga gjithsej 138 vende në këtë raport është Suedia, e ndjekur nga Singapori, Finlanda, Zvicra , SHBA, Tajvani dhe Kina. Kurse fqinjët e Shqipërisë dhe ato balkanike ndodhen në këto vende Maqedonia renditet në vendin e 72, Greqia në vendin e 64, Serbia në vendin e 93, Italia në vendin e 51, Mali i zi në vendin e 44, dhe Bosnja në vendin e 110.

Raportin e plotë mund ta shikoni nga këtu (.PDF në f.162 ndodhet Shqipëria).

Categories
Lajme

Albo eshte autor në Itshqip.com, i cili në kohën e lirë preferon të shkruaj, është një person i apasionuar pas Teknologjisë dhe Informatikës. Më shum është i përkushtuar për Sigurin në Internet, më saktësisht sigurinë në faqet e internetit dhe softuerëve.
3 Comments on this post.
 • xxx
  19 April 2011 at 17:23

  shum mas jena :D Maqedonia para neve :L

 • dardan
  20 April 2011 at 01:11

  Pajtohem plotesisht, shiko Malin e Zi ku ndodhet(ne vendin e 44), kurse ne shqiptaret jemi pothujse 2fish me larg nga aspektet e teknologjis Informative… turp fillimisht per udheheqsit e popullit, qe nuk ofrojn kushte te mira se paku te mjatueshme per te perparuar sa me shum ne kete sfere…

 • albani
  20 April 2011 at 13:00

  Nuk duhet te jemi te knaqur me keter raport per tekonologjin qe e rendet Shqiperin ne vendin e 87 duke pas parasysh intelegjencen e popullit shqiptare, nuk duhet te jete ne kete pozite duhet te jemi ne ndalt me respekt ALbani

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  RELATED BY