Si të instaloni Windows 7 pa Disk (DVD)?

Këtu keni udhëzimet se si legalisht të shkarkoni Windows 7 dhe të krijoni diskun tuaj instalues. Shumica e kompjuterëve që blihen sot vijnë pa diskun instalues të Windows 7....

Këtu keni udhëzimet se si legalisht të shkarkoni Windows 7 dhe të krijoni diskun tuaj instalues.

Shumica e kompjuterëve që blihen sot vijnë pa diskun instalues të Windows 7. Në vend të saj vijnë me disqet “kthyese (ang. recovery)” dhe/ose particionet të cilat mundësojnë që të kthejnë kompjuterin tuaj në gjendjen e tij të prodhuar (ang. Factory fresh), por që përfshijnë një mori kërkesash (trial gratis, media player, vegla të padobishme dhe të ngjashme) së bashku me Windows-in. Largimi i secilës kërkesë është humbje kohe dhe jo e ngjashme me nisjen apo instalimin e ri.

Këtu do të mësoni se si të krijoni diskun tuaj instalues të Windows 7 (apo USB flash drive) dhe të përdorni çelësin valid të produktit që ju posedoni në mënyrë që të kryeni një ri instalim. Mënyra vijuese është efikase dhe legale, dhe nuk kërkon një ekspertizë të madhe teknike.

Megjithatë, nuk ju rekomandojmë që të shlyeni particionin tuaj rikthyes apo të mënjanoni disqet e juaja ekzistuese për rikthim. Ndonëse shumë njerëz kanë qenë të suksesshëm me procedurën vijuese, disa tjerë nuk kanë pasur fatin e tillë. Disa përdorues nuk kanë pasur mundësinë e aktivizimit të kopjes së tyre të Windows-it edhe pas futjes së çelësit valid të produktit, përderisa tjerët posedojnë kompjuter që kërkojnë softuer që nuk përfshihen në SO Windows 7. Nuk keni asnjë mundësi tjetër që të dini se a do të funksionoj kjo procedurë edhe për ju apo jo përderisa ta provoni atë, dhe se ju duhet një plan rikthyes në rast se kjo nuk funksionon.

Gjithashtu, ruani skedarët (ang. Files) dhe ngasësit (ang. Drives) tuaj në një media të jashtme para se të filloni procedurën. Ri instalimi i Windows-it pastron të gjitha shënimet tuaja personale dhe shkakton humbje të funksionalitetit të pajisjeve në të cilat Windows-i do të ketë një pamjaftueshmëri për të krijuar një ngasës adekuat. Planin për të ngarkuar ngasësit më të fundit të pajisjeve ju do ta krijoni para se të ri instaloni Windows-in.

Ri instalimi i Windows 7, hap pas hapi

1. Gjeni çelësin e produktit tuaj të Windows 7: Zakonisht ky string alfanumerik prej 25-karaktereve është i shtypur në një etiketë të ngjitur për kompjuterin tuaj apo në dokumentimin e përfshirë të kompjuterit tuaj. Alternativë tjetër është duke shfrytëzuar programin për gjetjen e çelësit siç është programi Magical Jelly Bean Keyfinder i cili gjen çelësin e produktit nga regjistrat. Do t’ju duhet çelësi i produktit për ta ri instaluar Windows-in.

 

 

 

 

 

Magical Jelly Bean Keyfinder ju ndihmon për të gjetur numrat serik.

2. Shkarkoni skedarin ISO për versionin e Windows 7 që ju posedoni:

Lidhjet e mësipërme ju dërgojnë tek Digital River, distributor i licencuar i softuerëve të Microsoft-it. Këto shkarkime janë secila me mbi 3GB kapacitet, dhe çelësi juaj i produktit do të funksionoj vetëm me edicionin e juaj të Windows-it që keni, kështu që sigurohuni që ta zgjidhni atë të duhurën.

3. Shkarkojeni 

Windows 7 USB/DVD download tool. Kjo vegël ju mundëson që ta kopjoni skedarin e juaj të Windows 7 ISO në DVD apo USB flash drive. Se ku zgjidhni ju DVD apo USB nuk është ndonjë ndryshim; vetëm konfirmoni që kompjuteri juaj mund të startoj nga lloji i medias që ju zgjidhni.
4. Rinisni kompjuterin tuaj duke shfrytëzuar DVD apo USB flash drive me Windows 7. Përcillni hapat për të përgatitur destinimin e diskut të ngurtë dhe instaloni Windows-in.

Autori i ketij mesimi eshte dr_iton, nese keni ndonje pyetje mund te parashtroni tek komentet ose tek ne forum.

Categories
Mësime

Itshqip.com, është portal shqiptarë për teknologji informative, i cili me konceptin, punën dhe dizajnin dukshëm dallohet nga portalet tjera në ueb hapësirën shqiptare, duke i pranuar dhe përdorur zgjidhjet më të reja digjitale për të promovuar IT përmbajtje sa më të mirë.
6 Comments on this post.
 • george
  19 February 2012 at 11:54

  Faleminderit shume, shume e nevojshme!!

 • alban
  21 February 2012 at 01:00

  a muj me formatu pcn me qet windows Ultimate SP1 (English, 32-bit).

 • dr_iton
  21 February 2012 at 01:47

  Po mundesh, njëlloj është si me e ble një DVD origjinal nga Microsoft-i.

 • Aw1
  23 February 2012 at 23:27

  Po per ata qe nuk meuj me gjet ni key produkt per aktivizimin e windows 7 merrni ketu http://up.ht/wKP0Ho

 • alban
  8 March 2012 at 00:56

  pershendetje juve dr_iton. a ke mundesi me e dergu nje link per me copju ni dvd per me bo format pc-n dhe nese ke mundesi te ma sqaroni se si me copju edhe si me formatu? flm shum e pres nje pergjigje nga ju? flm shum ju pershendes

 • Exquisite
  27 March 2020 at 13:29

  De aceea, te invităm să alegi produsul potrivit din gama noastră de scaune pentru bucătărie sau living. Poți opta pentru diverse nuanțe (alb, maron, roșu …)

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  RELATED BY