Sony ka shitur 6 milionë PlayStation 4

Vetëm për katër muajë, Sony ka shitur më shumë se 6 milionë PlayStation 4. Ndërsa në anën tjetër, kompania Microsoft ka shitur 4.8 milionë  Xbox One. Pajisja nga Microsoft,...

Sony ka shitur 6 milionë PlayStation 4

Vetëm për katër muajë, Sony ka shitur më shumë se 6 milionë PlayStation 4. Ndërsa në anën tjetër, kompania Microsoft ka shitur 4.8 milionë  Xbox One.

Pajisja nga Microsoft, Xbox One, ishte lëshuar me një çmim më të lirë, gjë që ndikoi në numrin e shijeve të pajisjes. Më pas PlayStation 4 është lëshuar edhe në vendin e prodhimit, pra në  Japoni, ku u prit shumë mirë dhe kishte shitje jashtëzaknoisht të mëdha.

Po ashtu, Sony ka shitur 13.7 milionë lojëra për PS4, por ato më të famshmet janë: Metal Gear Solid V, InFamous Secod Son dhe Watch Dogs.

Sipas kompanisë hulumtuese, DFC, pajisjet Xbox One dhe PlayStation 4 do arrin 100 milionë shitje, gjë e cila ishte arritur vetëm nga Nitendo Wii./itShqip

Categories
Lajme

Arsimi është autor në portalin ITshqip, ku shkruan rreth informatikës dhe zhvillimeve që ndodhin në fushën e teknologjisë. Është i përqendruar më shumë në industrinë e telefonave të mençur dhe sulmet që ndodhin në internet. Ndiqe në : Facebook | Twitter

RELATED BY