Sony lanson PlayStation 4

Gjiganti elektornikë Sony në ngjarjen e mbajtur në Nju Jork konfirmoj thashethemet rreth konsolës së gjeneratës së re. Menagjeri i sistemit për arkitektur të PlayStation 4, Mark Cerny tha...

PS4 Prezantimi

Gjiganti elektornikë Sony në ngjarjen e mbajtur në Nju Jork konfirmoj thashethemet rreth konsolës së gjeneratës së re.

Menagjeri i sistemit për arkitektur të PlayStation 4, Mark Cerny tha ” Qysh pas lansimit të PlayStation 3 ne filluam të punojmë rreth konsolës së re në mënyrë që të bëjmë diqka më të mirë  që konsolat e tjera nuk e kanë ” .
Dual Shock 4
Gjenerata e katërt e konsolës ka një procesor x86 me 8 GB memorie dhe një kontrollues të ri të quajtur DualShock 4 që është me TouchPad. Po ashtu konsola ka një kamerë  e cila shërben për të indentifikur kontrolluesin që është i lidhur me konsolën dhe një dritë që shërben për të ndjekur kontrolluesin.

Rreth çmimit të pajisjes ende nuk është konfirmuar asgjë, por shitjet mendohet se do fillojnë gjatë festave të fundivitit.

Gjatë prezantimi  kompania tregoj edhe numrin e shitjeve të konsolave që prej vitit 1994 ku tha se janë shitur rreth 310 milionë konsola./ITshqip

Categories
Hardware

Arsimi është autor në portalin ITshqip, ku shkruan rreth informatikës dhe zhvillimeve që ndodhin në fushën e teknologjisë. Është i përqendruar më shumë në industrinë e telefonave të mençur dhe sulmet që ndodhin në internet. Ndiqe në : Facebook | Twitter

RELATED BY