api

 • AMD dhe Nvidia bëhen gati për gjeneratën e ardhshme DirectX 12

  Microsoft ka ende kohë deri në lansimin e gjeneratës së ardhshmes multimediale Direct X 12, por kompanitë si AMD dhe Nvidia janë që tani në gjendje të mbështesin këtë gjeneratë me pajisjet e tyre harduerike. Nga AMD kemi serinë Radeon HD 7000 dhe Radeon R200 që do të mbështesin...
 • Rrezikohet shërbimi Bitly!

  Shërbimi për shkurtimin e ueb-linqeve, Bitly paralajmëron se përdoruesit e llogarive kredenciale mund të jenë të dëmtuar. Bitly është i përdorur nga miliona njerëz për shkurtimin e linqeve të gjata në mënyrë për të shpërndarë ato në rrjete sociale. Kompania tha se ka çaktivizuar llogaritë e përdoruesve për postim...
 • Publikohet API-ja e parë për Google+

  Google ka publikuar API-në e parë për rrjetin social Google+, që është edhe hapi i parë për të ju mundësuar programerëve të krijojnë aplikacione për këtë rrjet. “Unë jam shumë i gëzuar se si Google+ projekti sjell pasurinë dhe nuanën e shkëmbimit të jetës reale në softuer, dhe sot...
 • [email protected]

  Google prezentoi sistem të bazuar në Android i cili do të lidh paisjet shtëpiake përmes Google protokoleve, Android Open Accesory Kit dhe API-ja. [email protected] do të bën lidhjen e paisjeve shtëpiake përmes shërbimeve të cilat do të kontrollohen përmes paisjeve mbile. Imagjinoni të lidhni sistemin e ujitjes. Do të...
 • Në Youtube për çdo minutë ngarkohen 35 orë video.

  Në video shërbimin më të njohur në botë, çdo orë ngarkohen video me gjersi prej 2.100 orëve, ose 50.400 orë çdo ditë. Sigurisht koncepti i Youtube është që kush dëshiron mund të publikon video, dhe ndoshta përmbajtja e gjeneruar nuk ka edhe ndonjë kualiteti, por nga ana tjetër ka...