bankare

 • Hakohen të gjitha SIM kartelat nga Gemalto

  Spiunët nga SHBA-ja dhe Britania kanë hakuar krijuesin më të mëdh të SIM kartave në botë, duke arritur kështu të monitorojnë thirrjet, tekstet dhe e-mail adresat e miliarda përdoruesve telefonik në botë. Sulmi supozohet se ka ndodhur në kompaninë Gemalto, e cila prodhon kartela bankare, pasaporta biometrike dhe dy...
 • Hakerët vjedhin 1 miliardë dollarë nga të gjitha bankat

  Një grup i sofistikuar hakerësh ka sulmuar të gjitha bankat në botë për dy vite radhas duke vjedhur kështu 1 miliardë dollar. Kriminelët kibernetik nga Evropa Lindore, regjion që përfshinë edhe Kosovën dhe Shqipërinë, kanë arritur të vjedhin shuma të mëdha parash nga institucionet financiare në mbarë botën. Hulumtuesit nga...
 • Shkencëtarët ëndërrojnë një kartelë krediti që askush nuk mund ta falsifikoj

  Dobësia kryesore e kartelave bankare është që përmes pajisjeve të ndryshime mund lehtë që të klonohen. Ky nuk është vetëm një problem për njerëzit të cilëve ju vjedhën paratë, por gjithashtu është problem i bankave që punojnë për të parandaluar mashtrimet e tilla. Duket që klonimi i kredit kartelave...
 • Facebook, Google, Microsoft bashkojnë forcat për parandalimin e ndonjë Heartbleed tjetër

  Kompanitë më të mëdha në botë rreth teknologjisë kanë pranuar të dhurojnë miliona dollarë për themelimin e një grupi që do të përmirësojë sigurinë e protokolleve si OpenSSL, softuerë të cilin  lëshimi i njohur si “Heartbleed” e ka vënë në trazirë së bashku me industritë kompjuterike. Amazon, Cisco Systems,...