desktop

 • Bëhuni gati për një shfletim më të shpejtë në ueb!

  HTTP apo Hypertext Transfer Protocol është një pjesë qendrore e WWW (World Wide Web) që i lejon një shfletuesi të lidhet me një ueb server për të ngarkuar faqen e kërkuar. Të mërkurën, Mark Nottingham, drejtori ekzekutiv i grupit punues në IETF HTTP njoftoi që standardi i ri HTTP/2...
 • Instagram nuk punoi 40 minuta

  Nëse keni pasur probleme në kyçje në Instagram të martën, atëherë nuk keni qenë i vetmi. Faqja nuk funksioni brenda 40 minutave për të gjithë përdoruesit në Desktop dhe atyre në platformat mobile. Sipas IsltDownRightNow.com, faqja e popullarizuar për shpërndarjen e fotove nuk punoi nga ora 4:30 MD deri...
 • Spotify ridizajnon aplikacionin në Windows Phone

  Spotify ka lëshuar një dizajn për aplikacionin Windows Phone, duke shtuar funksionet si radio, shfletim, ekspozim dhe rifresikim të të gjithë aplikacionit. Përditësimi i fundit ishte ndryshimi më i dukshëm duke rindërtuar të gjithë programin për një pamje më efektive, të njëjtë me aplikacionin e kompanisë në platformat Android...
 • Chrome Remote Desktop është në dispozicion në Android

  Shërbimi nga Google, Chrome Remote Desktop, tani është në dispozicion në dyqanin PlayStore për përdoruesit e platformës mobile Android. Krijimi i Chrome Remote Desktop në pajisjen tuaj me Android është shumë i lehtë, e gjitha që ju duhet është të bëni të mundshëm qasjen nga largë në Windows apo...
 • Google+ tani mbështet formatin GIF për profilin tuaj

  Google+ është  përkushtuar për të ruajtur repotacionin e vet për të qenë njëri nga rrjetet sociale më inovative dhe tani ka lëshuar një përditësim apo azhornim të ri i cili ju lejon të vendosni si foto profili imazhe të animuar në formatin GIF. Sigurisht, MySpace ka pasur këtë funksion...
 • Dell prezanton XPS 18

  Dell tani ka zbuluar pajisjen kompjuterike me ekran të ndjeshëm në prekje, XPS 18. Pajisja është dizjanuar në mënyrë që të kryej shumë funksione, dhe se është përfaqëues i pajisjeve të tjera Desktop. XPS 18 është ndërtuar nga alumini, ka një ekran të ndjeshëm në prekje me 18 inç...
 • Google ndjek përdoruesit e Safari

  Google është kritikuar sepse ka shkelur parametrat e sigurisë në shfletuesin Safari të Apple, në përpjekje për gjetjen e personave që përdorin Safar-in në Desktop dhe iPhone. Ky veprim i qëllimshëm ka tërhequr patjetër kritika të ashpra nga përdoruesit, dhe Google nuk është i vetmi që e ka bërë...
 • Tani mund të luani Angry Birds në Facebook

  Loja popullore Angry Birds erdhi edhe në Facebook, dhe që nga ky moment ju mund të luani me llogarinë tuaj në Facebook. Loja Angry Birds, së pari për iOS është shkarkuar 700 milionë herë vetëm në këtë platformë, duke mos llogaritur atë për Android, Java dhe Deksktop. Ndërsa tani...
 • Mbi 100 milionë aplikacione janë shkarkuar nga Mac App Store

  Apple njoftoi se dyqani online Mac tejkaloi njëqind milionë shkarkime të aplikacioneve për më pak se një vit pasi ishte startuar ky shërbim. Ky numër e bën Mac App Store një nga dyqanet më të mëdha dhe me rritje më të shpejtë për PC softuerin në botë. Mac App...