disk

 • HyperX Predator SDD, disku me shpejtësi të ‘çmendur’ nga Kingston

  Nëse kërkoni një performacë të mirë në kompjuterin tuaj, disqet SSD janë një zgjedhje e duhur për këtë, por nëse dëshironi të keni një performancë të mahnitshme atëherë HyperX Predator PCIe SSD do të ishte përzgjedhja juaj e adekuate. HyperX Predator PCIe SSD nga Kingston ofron leximin e të...
 • Samsung sjell disk 1TB SSD të përshtatshëm për xhep

  Me rritjen e numrit të disqeve për ruajtjen e të dhënave, edhe përzgjedhja e tyre është vështirësuar, por duket që kompania Samsung ofron diskun më të mirë që ju ndonjëherë do dëshironit t’i ruani dosjet. Samsung mendon se vendosja e të dhënave në një disk të vogël SSD që...
 • Informatat themelore për kartat SD

  Kartat digjitale të sigurta (Secure Digital apo SD) janë aktualisht karta që ofrojnë sasi të ndryshme të akulmulimit në pajisjet tuaja mobile. Ato vijnë të ndara për nga  madhësi fizike, kapaciteti dhe shpejtësia. Një numër i rrallë i tyre vijnë të justufikuara me S që d.m.th janë të sigurta....
 • Sony dhe Panasonic janë duke punuar disqe optike me 300GB

  Sony dhe Panasonic zyrtarisht kanë njoftuar se janë duke punuar në gjeneratën e ardhshme të disqeve optike për magazinimin e të dhënave. Të dyja kompanitë janë duke planifikuar të ndërtojnë një disk optik me kapacitet të magazinimit të paktën 300 GB. Funksionet e këtij disku optik si mbrojtja kundër...
 • Si të instaloni Windows 7 pa Disk (DVD)?

  Këtu keni udhëzimet se si legalisht të shkarkoni Windows 7 dhe të krijoni diskun tuaj instalues. Shumica e kompjuterëve që blihen sot vijnë pa diskun instalues të Windows 7. Në vend të saj vijnë me disqet “kthyese (ang. recovery)” dhe/ose particionet të cilat mundësojnë që të kthejnë kompjuterin tuaj...
 • R.I.P floppy

  Floppy disqet përfundimisht e humbën edhe luftën e fundit mes formateve tjera, për memorimin  e të dhënave. Firma japoneze Sony, e cila mban 70% të tregut për 3,5 inc floppy disqe, njoftoi se prodhimimin e këtyre disqeve do e ndalon më 6 maj 2011, respektivisht 30 vjet pasi Sony...