domain

 • IT.COM.AL vs ITSHQIP.COM

  Më në fund kemi arritur të regjistrojmë domenin IT.COM.AL pas disa përpjekjeve të pasukseshme. IT.COM.AL ose ITSHQIP.COM ska rëndësi përsëri do të futeni tek ne. IT.COM.AL si domain është me një rëndësi te veçant për neve si komunitet, sepse ka dy germa që simbolizojnë esencën e kësaj faqe. Nga...
 • Hakohet organi drejtues i internetit

  Sulmi i hakerëve tek Sony Pictures mori vëmendje të jashtëzakonshme, por duket që kjo nuk përfundon këtu pasi që edhe një organizatë tjetër e famshme ka qenë viktim e një shkelje sigurie. Muajin e kaluar organi drejtues i internetit, ICANN, që rregullon emrat e Domain-ve dhe IP adresat, ra...
 • Google në luftë kundër piraterisë

  Google në blogun e tij zyrtar thotë se ka marrë të gjitha hapat e nevojshme për të reduktuar shpërndarjen dhe shkarkimin përmbajtjeve ilegale të mbrojtur nga të drejtat e autorit. Google çdo muaj nga rezultatet e kërkimit heq rreth 1.2 milion Web adresa që lidhen me përmbajtje të paligjshme....
 • Për 185 mijë dollarë domeni juaj do të mbarojë me emrin tuaj?

  Trupi rregullator botëror për internet(ICAAN), do të ndryshojë tërësisht sistemin për emërimin e domenëve në internet. Vendimi fillestar, për reforma në emërimin e domenëve ishte miratuar vitin e kaluar, kurse vendimi përfundimtar është arritur para dy ditësh në Singapor, me çka sistemi për emërimin e domenëve mund të filloj...
 • Fillon regjistrimi publik për domenët .XXX

  Mbi 100.000 .xxx domena janë aktivizuar që nga dita e parë e nisjes së regjsitrimeve publike. Çmimet për këto domenë fillojn nga 80 dollarë në vit, dhe çdo faqe më pas do të skenohet secilën ditë për ndonjë softuer maliciozë. Seks domeni ishte miratuar në mars të këtij viti, dhe duhet...
 • Wikileaks ndryshon domain adresen

  Wikileaks ndryshon domain adresën.

  Domain adresa Wikileaks.org, një faqe që publikoi mijra dokumente sekrete diplomatike, është çkyqur nga ISP-ja amerikane EveryDNS  për arsye të sulmeve të shumta të cilat mund të dëmtojn rënd infrastrukturën e kompanisë.” Vetëm disa orë më vonë, enciklopedia për dokumente sekrete “ishte transferuar në domain zvicëran,  http://wikileaks.ch, ose http://213.251.145.96,...
 • Themeluesi i Pirate bay shkon kundër ICANN me DNS sistem të ri P2P.

  Themeluesi i Pirate bay shkon kundër ICANN me DNS sistem të ri P2P.

  Peter Sunde, njëri prej themeluesve të Pirate bay, bëri thirje për të krijuar një sistem të ri DNS(Domain Name System), sepse qeveria amerikane kishte paraqitur kërkesë deri tek ICANN për ti larguar domainet e faqeve të cilat bëjn shkeljen e të drejtave autoriale, një verprim të njejtë më herët...
 • U lëshuan në përdorim domain me shenja arabe.

  Egjipti, Arabia Saudite dhe Emiratet e Bashkuar, janë tre shtet e para të pershira në ndryshimet historike të internetit. Pronarët e uebfaqeve në këto vende tani do të mund të regjistrojnë domain me shenjat ose shkrimin e tyre alfabetik. Rregullatorët e lartë të internetit ICANN( Internet Corporation of Assigned...