facebook

 • Facebook lejon restorantet të postojnë menytë në faqet e tyre

  Me qëllim për të mbajtur përdoruesit në platformë dhe mundësisisht të nxit ata për më shuma reklama, Facebook ka filluar të lejojë restorantet të postojnë menynë në faqet e tyre në Facebook. Ky rrejt social gjigant është duke përdorur platformën nga Constant Contact, SingePlatform,  një shërbimin që ju lejon...
 • Google, marka më me vlerë në botë

  Kompanitë Google dhe Apple kanë qenë në konkurrencë për titullin e markës më të vlershme në botë, por vitin e kaluar ishte Apple që kishte dominuar në list duke prekur vendin e parë. Tani, Google është kthyer në vend të parë duke u vlerësuar si një markë me vlerë...
 • Slingshot, rivali i Snapchat-it i krijuar nga Facebook

  Pas ofertës marramendëse për blerjen e Snapchat-it, e cila u refuzua, duket se Facebook është gati të lansojë rivalin e Snapchat-it të quajtur Slingshot. Sipas disa raporteve, Facebook ka punuar disa muajë në këtë aplikacion dhe pritet që ta lansojë gjatë muajit të ardhshëm. Slingshot do të jetë aplikacion...
 • Rrezikohet shërbimi Bitly!

  Shërbimi për shkurtimin e ueb-linqeve, Bitly paralajmëron se përdoruesit e llogarive kredenciale mund të jenë të dëmtuar. Bitly është i përdorur nga miliona njerëz për shkurtimin e linqeve të gjata në mënyrë për të shpërndarë ato në rrjete sociale. Kompania tha se ka çaktivizuar llogaritë e përdoruesve për postim...
 • Facebook prezanton Anonymous Login dhe përditëson Facebook Login

  Facebook ka prezantuar dy mënyra të reja për t’u kyçur në aplikacione duke përdorur llogarinë tuaj në Facebook. Aftësia për t’u kyçyr në shërbimet e tjera duke përdorur llogarinë tuaj në Facebook ka qenë gjithmonë një mënyrë e përshtatshme, por kostoja e kësaj lehtësie ka bërë që nganjëherë të...
 • Facebook, Google, Microsoft bashkojnë forcat për parandalimin e ndonjë Heartbleed tjetër

  Kompanitë më të mëdha në botë rreth teknologjisë kanë pranuar të dhurojnë miliona dollarë për themelimin e një grupi që do të përmirësojë sigurinë e protokolleve si OpenSSL, softuerë të cilin  lëshimi i njohur si “Heartbleed” e ka vënë në trazirë së bashku me industritë kompjuterike. Amazon, Cisco Systems,...
 • Facebook blen aplikacionin Moves

  Kompania mbrapa aplikacionit të famshëm për fitnes, Moves njoftoi zyrtarisht se është blerë nga rrjeti social Facebook. Detajet financiare të transaksionit nuk janë zbuluar ende. Ashtu si Instagram dhe Whatsapp, Moves do të vazhdojë të funksionojë i pavarur. Tani për tani zhvilluesit e aplikacionit nuk do të shpërndajnë të...
 • Facebook ka mbi një miliardë përdorues aktiv gjatë muajit

  Facebook raporton rezultatet financiare për tremujorin e parë të vitit 2014. Kompania raportoi se kishte të ardhura prej 2.5 miliardë dollarë, shifër e rritur për 72 përqind në krahasim me vitin e kaluar. Të ardhurat nga reklamat ishin 2.27 miliardë, duke u rritur për 82 përqind nga e njëjta...
 • Facebook prezanton funksionin “Nearby Friends”

  Facebook ka prezantuar një funksion të ri për aplikacionin e saj tek të gjithë përdoruesit e platformave mobile  iOS dhe Android. I quajtur “Nearby Friends”, funksioni është projektuar në atë mënyrë që të gjejë të gjithë shokët që i keni afër në vendin tuaj. Padyshim se funksioni “Nearby Friends”...