faqe

 • Faqet më të mira për të mësuar Kodim Online.

  Nuk keni arsye pse mos të mësoni kodim ose thjeshtë gjërat elementare në të. Ndoshta nuk jeni të kyçur në biznesin e zhvillimeve të aplikacioneve por njohuria themelore në kodim do t’ju ndihmojë shumë për të komunikuar në mënyrë shumë më efektive dhe precize me krijuesit e këtyre programeve....
 • Çka janë sulmet DDoS?

  Gjatë viteve të fundit, sulmet DDoS janë rritur dukshëm duke qenë shënjestër e shumë kompanive të mëdha, përfshirë edhe ato të profilit të lartë si Google, Visa, Paypal, Sony, Deezer, dhe Evernote. Shumë ekspertë thonë se metodat tradicionale për parandalimin dhe zbutjen e tyre po bëhen gjithnjë e më...
 • Mijëra uebfaqe me WordPress në rrezik

  Mijëra uebfaqe janë në rrezik si pasojë e një dobësie të pazbuluar më parë në një shtojcë në WordPress, për të cilën hulumtuesit thonë se mund të përdoret për të injektuar kode të dëmshme tek uebfaqet. Kjo e metë ekziston në Facybox, një mjet i famshëm për shfaqjen e...
 • 5 vite së bashku me ITshqip

  Kaluan plotë 5 vite dhe ne ende vazhdojmë të iu sjellim lajme dhe tutoriale të freskëta nga fusha e teknologjisë, që tashmë është bërë pjesë e përditëshme e jetës tonë. Duke ju ofruar të gjithë antarëve dhe vizitorëve tanë mbështetje në çdo fushë rreth teknologjisë, ne kemi arritur të...
 • Heartbleed, vrima që vuri internetin në rrezik

  Në verën e viti 2014, interneti u trondit nga një zbulim i një vrime ose lëshim sigurie tek OpenSSL që studiuesit e quanin ndryshe edhe si “katastrofa e keqe”. I njohur me emrin dramatik Heartbleed, vrima e cila është e njohur gjerësisht, duket se vë në dorë të hakerëve...
 • Tani mund të krijoni faqe në Google+

  Google së fundi ka shpalosur edhe funksionin e ri, i cili lejon që të krijoni faqe në Google+ për biznese dhe marka të ndryshme. Faqet e Google+ janë krejtësisht të njëjta si profilet e përdorueve, përveç një ikone të vogël, e cila shfqet tek emri i faqes. Përdoruesit mund...
 • Faqja e Wikileaks tani ka qindra kopje.

  Faqja kontroverze Wikileaks humbi domainin e tij .org dhe ishte e çkyqur nga serverët e Amazon, ishte tërhequr dhe Paypal përmes së cilës u bënin donacionet për faqen, tani dhe posta Zvicërane kishte ndalur llogarin finansiare të krijuesit të Wikileaks Xhulian Asanzh. Faqja që publikoi dokumente kontroverze sekrete dhe...