gjuhe

 • YouTube tani edhe në gjuhën shqipe

  Zhvilluesit e uebfaqes për video YouTube janë duke bërë të pamundurën për të sjellur tek të gjithë përdoruesit gjuhën e tyre në uebfaqe. Uebfaqja nga Google ka qenë gjithmonë poliglote, por tani gjigandi kërkimor ka shtuar edhe 15 gjuhë të tjera, duke sjellur në total 76 gjuhë në dispozicion...
 • Lingua.ly tani edhe në platformën iOS

  Lingua.ly, platforma dhe aplikacioni më i famshëm për të mësuar gjuhët, debutoi një aplikacion të ri për pajisjet me iOS. Aplikacioni vjen në App Store i ngarkuar me 4 gjuhë të reja (Italisht, Gjermanisht, Holandisht, dhe Portugalisht). Metoda për të mësuar gjuhën nga Lingua.ly qëndron ende e njëjtë. Aplikacioni...
 • Siri flet edhe japonisht?

  Siri, funksioni i iPhone 4S, tani është në gjendje të komunikojë edhe në japonisht. Ka pasur mjaft thashetheme për mbështetje të shumta të gjuhëve në Siri dhe pavarësisht nga fakti se gjuha japoneze ende nuk është zyrtare, ajo është efektive në një masë të caktuar. Siri aktualisht flet Anglisht,...
 • Foursquare shton 5 gjuhë të reja

  Foursquare ka shtuar edhe pesë gjuhë të reja në aplikacionin e saj për celular: Indonezisht, Korean, Portugalisht, Rusisht dhe Thai. Për t’i pasur në dispozicion këto gjuhë, përdoruesit duhet të përditësojnë versionin e fundit të Foursquare dhe aplikacioni automatikisht do t’i shtoj gjuhët e reja në celularin tuaj. Kjo...