google

 • Project Ara do të lansohet muajin e ardhshëm në Barcelonë

  Spekulimet e fundit për Project Ara thonë se telefoni modular me disa nga pjesët e tij do të vijë muajin e ardhshëm në Kongresin Botëror Mobil që do të mbahet në Barcelonë. Në këtë panair pritet të prezantohen pesë komponente modulare si dhe një version përfundimtar i pajisjes modulare....
 • Kërkohen punëtor shqiptar nga Google

  Gjigandi kërkimor Google ka shpallur një konkurs për punëtorë nga Shqipëria, Maqedonia, Serbia apo Kroacia me përvojë ndërkombëtare. Aftësitë në media online, komunikim dhe ato analitike janë të kërkuara nga Google për të gjithë të interesuarit. Po ashtu, të interesuarit që dëshirojnë të punojnë me gjigandin kërkimor duhet të...
 • Çka janë sulmet DDoS?

  Gjatë viteve të fundit, sulmet DDoS janë rritur dukshëm duke qenë shënjestër e shumë kompanive të mëdha, përfshirë edhe ato të profilit të lartë si Google, Visa, Paypal, Sony, Deezer, dhe Evernote. Shumë ekspertë thonë se metodat tradicionale për parandalimin dhe zbutjen e tyre po bëhen gjithnjë e më...
 • Motorola ka shitur mbi 10 milionë telefona brenda tremujorit të fundit të vitit 2014

  Lenovo ka prezantuar rezultatet e tremujorit të parë me kompaninë Motorola që tashmë udhëhiqet nga kompania kineze me seli në Pekin. Lenovo përfundoi marrëveshjen me sukses për blerjen e kompanisë Motorola nga gjigandi kërkimor Google më 30 Tetor, ku kjo e fundit fitoi 2.9 miliardë dollarë nga kjo marrëveshje....
 • Lollipop tani me 1.6% të pajisjeve me Android

  Shifrat e fundit për shpërndarje të platformës mobile Android tashmë janë publikuar dhe dallimi më i madh ndaj muajve të kaluar është tek Android Lollipop që tani ka arritur të mbledh mjaft përdorues sa për të qenë pjesë në tabelë, duke arritur kështu 1.6% të pajisjeve me Android. Si...
 • Kompanitë e mëdha paguajnë Adblock Plus për zhbllokim të reklamave

  Të gjithë përdoruesit e shërbimit Adblock Plus dëshirojnë të mos shfaqen reklamat gjatë shfletimit në ueb, por gjithmonë ka të tilla që i shpëtojnë shërbimit dhe shfaqen, përfshirë ato të kompanive të mëdha si Google, Microsoft, dhe Amazon. Pra, këto kompani paguajnë shërbimin Adblock Plus për të qenë pjesë...
 • Google paguan hakerët për të përmirësuar sigurinë në Android

  Nuk mbeten sekrete shpërblimet e mëdha që Google ka ofruar tek hulumtuesit dhe hakerët për gjetjen e vrimave apo lëshimeve në shfletuesin Chrome dhe programeve të tjera nga Google. Në të vërtetë, kohëve të fundit Google ka njoftuar që mbi 4 milionë dollarë janë ndarë gjatë pesë viteve të...
 • Google Earth Pro tani është në dispozicion falas

  Google Earth Pro, versioni premium i shërbimit të famshëm Google Earth nga gjigandi kërkimor Google, tani është falas. Google tani ofron falas këtë shërbim për të gjithë duke e larguar tërësisht çmimin prej 400 dollarëve që shërbimi premium kërkonte për një vit të tërë. Nëse keni dëshirë të bëni...
 • Mbi 1 miliardë telefona të mençur me Android janë shitur në vitin e kaluar

  Bazuar në një raport nga Strategy Analytics, mbi një miliardë telefona të mençur me platformë mobile Android janë shitur vetëm brenda vitit 2014. Nuk është fjala në përgjithësi për të gjitha pajisjet me Android, por për vetëm telefonat e mençur. Për të qenë më të saktë, numri total i...