google

 • 5 këshilla nga Google për të qëndruar të sigurt online

  Në vitin 2014 sulmet kibernetike ishin bërë të zakonshme. Ishte një vit ku titujt si Heartbleed, vjedhja e të dhënave në Target, publikimi i fotove nudo, dhe rrëzimi i rrjetit Sony Pictures dominuan në të gjitha portalet. Duke kuptuar rëndësinë e sigurisë online, Google ka lëshuar disa këshilla për...
 • Largoni reklamat (ADS) ne Android

  Shpesh herë kur instalojmë ndonjë aplikacion, apo ndonjë lojë atëherë sigurisht që pothuajse 95% të atyre që janë falas (Free) i kanë të vendosura Reklamat, dhe sigurisht që këto reklama ju bezdisin. Në këtë tutorial ju do të mësoni këto gjëra: -Si ta shkarkoni AdBlock Plus për Android -Si...
 • Kina bllokon qasjen në Gmail

  Kina është duke bllokuar qasjen në shërbimin e famshëm Gmail nga Google, bazuar në disa të dhëna nga kjo e fundit si dhe në disa analiza nga Dyn Research. Trafiku ka rënë afër zeros, tregohet në raportin nga Google, që ofron informacione në kohë reale për përdorimin e shërbimit...
 • Internetin e mbrojnë 14 njerëz me 7 çelësa sekret

  Internetin e kontrollojnë 14 njerëz të cilën ruajnë 7 çelësa sekret, shkruan Guardian, transmeton ItShqip. Nuk bëhet fjalë aspak për ndonjë tregim ose film fantastik, por për anëtarë të ICANN të cilët janë përgjegjës për dhënien e adresave numerike të internetit dhë lidhjen e tyre me web adresat të...
 • Google gjobitet me 15 milionë euro nga vëzhguesit holandez

  Google është kërcënuar me një gjobë deri në 15 milionë euro nëse nuk ofron një mbrojtje më të mirë të privatësisë së qytetarëve holandez. Kërcënimi është bërë nga agjencia për mbrojtjen e të dhënave (DPA), që ka thënë se Google ka thyer ligjet vendore për qeverisjen e të dhënave...
 • Edhe YouTube për Android tani me Material Design

  Google ka filluar lëshimin e një përditësimi të aplikacionit YouTube për Android. Versioni 6.0.11 vjen ndryshe me Material Design, i cili fillimisht ka pasur reagime pozitive nga përdoruesit. Përditësimi shton pamjen e Lollipop që si mbështetje kryesore ka Material Design. Po ashtu, shton edhe disa filtera shtesë për të...
 • Facebook Beta për Android tani me Material Design

  Tashmë, shumica e aplikacioneve nga Google kanë marrur Material Design që është prezantuar së bashku me Android 5.0 Lollipop, por duket se edhe aplikacionet më të famshme do t’i bashkangjiten këtij dizajni të mrekulleshëm. Deri tash, aplikacioni më i shkarkuar, ndoshta edhe më i përdoruri, Facebook ende nuk ka...
 • Google Play Store me dizajn të ri në Android

  Google duket se do të lansojë një version me dizajn të ri të aplikacionit Play Store. Versioni 5.1 i aplikacionit do të ketë një pamje më të freskuar dhe ekspozim më ndryshme. Android Play Store i ardhshëm përmban një navigacion të plotë duke përmirësuar shfletimin në aplikacion dhe pamjet...
 • Tani mund të redaktoni dosjet e Microsoft Office nga Gmail

  Gmail ka bërë më të lehtë redaktimin e dokumenteve nga Microsoft Office përmes Inbox-it. Google ka përditësuar aplikacionin Gmail me një funksion të ri që ju lejon përdoruesve automatikisht të hapin dhe redaktojnë Office dosjet përmes Google Drive. “Ne e kemi kuptuar që ju si përdorues të dokumenteve, keni...