HTML

 • Dizajnimi i një Uebi statik me HTML & CSS

  Dizajnimi i një Uebi statik me HTML & CSS

  Përshëndetje për të gjithë anëtarët e forumit ITshqip.com Mora pak kohë që të krijoj disa video ( tutoriale ) rreth dizajnimit të një uebi statik me HTML dhe CSS, pra gjithësej janë 8 video ( rreth 1 orë e 40 minuta ), shpresoj që t’iu ndihmojë fillestarëve sadopak në...
 • Konvertoni Flash në HTML 5 vetëm me një klik?

  Adobe njoftoi se do të ndalojë të punoj tek verzioni mobil Flash, duke hequr dorë nga lufta me HTML 5. Puna e mirë është se Google është këtu për ti ndihmuar zhvilluesit të cilët punojnë në Flash. Në korrik, Google paraqiti një mjet softuerik i cili konverton nga Flash...
 • Evulimi i Ueb Dizajnit (infografik).

  Nga faqet me një tekst të thjesht në vitet 90, përmes Flash, paraqitjes së Javascript dhe CSS, e deri tek faqet e bazuara në HTML5… ueb dizajni me të vërtet ka evuluar shum për ti krijuar faqet të cilat i kemi sot – të mbushura përplot me përmbajtje dinamike,...
 • 20 gjërat e Googles për shfletuesit dhe uebin.

  Google publikoi librin e saj “20 gjëra të cilat i mësova për shfletuesit dhe uebin“, për 20-vjetorin e zbulimit të saj nga Tim Berners-Li. Libri është bashkpunim i ekipit të Google Chrome dhe ilustratorit Kristof Niman. “20 gjërat” është e shkruar në HTML5 dhe paraqet “udhezues për të gjith...