html5

 • Adobe heq dorë nga Flash Mobile Player

  Sipas një postimi në blogun e Adobe të mërkurën, nënpresidenti i Adobe Danny Winokur ka thënë: ” Ne nuk do të vazhdojmë të zhvillojmë Flash Player për pasijet e reja mobile (chipset, shfletues, versionin OS, etj), pas lëshimit të ardhshëm të Flash Player 11.11 që do të dedikohet për...
 • Pothuajse 30% e videove në Youtube janë transferuar në WebM

  Të gjitha videot e reja të ngarkuara në Youtube, si dhe pothuajse 30% nga gjith video biblioteka, tani janë transkoduar në WebM, format për media e lirë për ueb video dhe audio. “Sinqeriteti do ti lejojë gjithkujt të pasuronë formatin dhe integrimet e saja, duke rezultuar kështu me përvojë...
 • Publikohet Opera Mini 6 dhe Opera Mobile 11

  Opera publikoi dy shfletuesit e saj Mini 6 për celularë dhe Mobile 11 shfletuesin për tabletë kompjuterë dhe celularë të mençur. Mini, e cili kompreson faqet për të fituar në shpejtësi, është e publikuar për telefonat nga brezi më i vjetër të cilët punojnë në platforma të ndryshme, shembull...
 • Shkarko verzionin e fundit të Firefox 4.

  Edhe pse pritet Firefox 4 edhe zyrtarisht të prezentohet gjat ditës së sotme, megjithatë verzioni final nga ky shfletues është në dispozicion për shkarkim përmes FTP serverit. Tek serveri do të gjeni dosje varësisht nga sistemi operativ, dhe në të do të gjeni edhe verzionin në gjuhën shqipe. Sipas...
 • Microsoft publikoi shtojcë për të rikthyer H.264 në Chrome.

  Microsoft publikoi shtojcë për Chrome për Windows përdoruesit me të cilën rikthen mbështetjen e video kodekseve H.264, në shfletuesin e Googles(Chrome). “Kemi futur në përdorim Windows Media Player HTML5 shtojcën për Chrome, me të cilën përdoruesit e Windows të cilët përdorin Google Chrome të mund të shikojnë H.264 video.”,...
 • Publikohet Opera 11

  Opera më në fund pas shum beta testimeve publikoi Opera 11 shfletuesin i cili tani ka një organizim të skedave në grupe dhe lëvizje vizuele me miun për navigim të faqeve. Me Opera 11, arrijnë edhe qindra shtojca për personalizim të shfletuesit, të cilat janë standarde tek shfletuesit konkurent,...
 • 20 gjërat e Googles për shfletuesit dhe uebin.

  Google publikoi librin e saj “20 gjëra të cilat i mësova për shfletuesit dhe uebin“, për 20-vjetorin e zbulimit të saj nga Tim Berners-Li. Libri është bashkpunim i ekipit të Google Chrome dhe ilustratorit Kristof Niman. “20 gjërat” është e shkruar në HTML5 dhe paraqet “udhezues për të gjith...
 • Google Chrome 5,0 për Windows, Mac OS X dhe Linux

  Katër muaj pas lëshimit të versionit 4,0 për Windows, Google  ka njoftuar për arritjen e Chrome 5,0 për Windows, Mac OS X dhe Linux. Chrome 5.0 vjen me disi risi dhe tipare të reja. Ka një shpejtësi më të madhe në egzekutimin e JavaScript, janë shtuar disa karakteristika të domosdoshme...
 • Chrome, është i shpejtë sa një patate e gjuajtur me top.

  Për të demonstruar shpejtësinë e versionin më të fundit të Google Chrome, inxhinierët e Googles zhvilluan eksperimente interesante duke përdorur patate, top(armë), rrymë elektrike etj … “Duke përmirësuar shpejtësinë, ne kemi bërë dhe një sërë testesh konvencionale për ketë shfletues. V8 dhe SunSpider benchmark kanë avantazhet e tyre, por...