https

  • Lenovo shet pajisje me virus të instaluar!

    Hulumtuesit kanë zbuluar një të metë sigurie në softuerin paraprak të instaluar në disa produkte të kompanisë Lenovo që dëmtojnë lidhjen e sigurt në uebfaqe dhe vendosin të dhënat sensitive të përdoruesve në rrezik. Është vërtetë shqetësuese se si Lenovo ka instaluar programin keqdashës të quajtur ‘Superfish’ në disa...
  • Firefox 14 bën shifrimin e kërkimeve në Google

    Mozilla dje nxorri versionin e përditësuar të shfletuesit të saj Firefox që përqëndrohet në siguri. Me Firefox 14, Mozilla automatikisht do të shifroj kërkimet e bëra përmes makinës së kërkimit Google, në shiritin e shfletuesit, kutinë e kërkimit, ose menynë e klikimit me të djathtën. Idea është që të...
  • Firesheep thyen Facebook llogari përmes WiFi.

    Shtojca për Firefox – Firesheep ju mundëson të thyeni shum lehtë ndonjë profil ose llogari të rrjeteve sociale, dhe faqe tjera vulnerability përmes WiFi rrjetit duke ju vjedhur “cookies“. “Kur futeni në ndonjë uebfaqe zakonisht filloni duke ju dërguar emrin e llogaris dhe fjalëkalimin. Serveri pastaj kontrollon nëse profili...