informatika

 • IT.COM.AL vs ITSHQIP.COM

  Më në fund kemi arritur të regjistrojmë domenin IT.COM.AL pas disa përpjekjeve të pasukseshme. IT.COM.AL ose ITSHQIP.COM ska rëndësi përsëri do të futeni tek ne. IT.COM.AL si domain është me një rëndësi te veçant për neve si komunitet, sepse ka dy germa që simbolizojnë esencën e kësaj faqe. Nga...
 • Infografik: iPhone mbush plot 5 vite

  Pikërisht para pesë viteve, më 29 qershor ishte lëshuar në shitje telefoni i parë i zgjuar i cili përgjithmon ndryshoi tregun e telefonave dhe mënyrën se si të përdorim ato. Pikërisht pesë vite më parë Apple lëshoi në shitje përbindëshin e quajtur iPhone. Falë kësaj pajisje të vogël, Apple...
 • Shpaloset Blackberry App World për PC

  Shpaloset Blackberry App World për PC

  App World 2.0 tregu për Blackberry tani fitoi edhe verzion të saj online me të cilën do të mundëson shkarkim të aplipacione nga interneti në komjuter, dhe pastaj mundësi për ti futur në mobil. Me këtë mundësi Blackberry App World i përngjan iTunes nga kompania e Apple, nëse lihet...
 • Cybertecture – WC paisje.

  Ja diçka për personat e mvarur nga rrjetet sociale të cilët mund të ja lejojn vetes 7.700 dollarë për një wc paisje. Bëhet fjalë për një pasqyrë në WC e bazuar në Android e cila ka qasje në internet. Cybertecture është një cyber pasqyrë për WC, me dimenzione 80x80x5...
 • Prezentohet Sony Internet TV

  Përdorim të aplikacioneve, shfletim në internet dhe shikim të televizionit me një rezulucion të lart, vetëm në një paisje, mundëson televizioni i “mençur” më i rri (Sony Internet TV). Sony Internet TV, I cili ishte prezentuar dje në një pres konferencë në Nju Jork, momentalisht është paisja e vetme...
 • Google tani me kërkime instante.

  Google prezenton Kërkimin Instant me të cilën fitoni rezultate dinamike dhe relevante në momentin gjeri sa shtypni fjalën ose termin e caktuar që ju intereson. Pastaj edhe diçka tjetër e re është parashikimi i termit i cili shfaqet me ngjyrë të himtë. Ky ndryshim jo vetëm që do të...
 • Bastisje europiane në Pirate Bay.

  Në një bastisje të kordinuar mes shërbimeve policore e 14 vendeve Europiane, arritën që për një kohë të ndalin shërbimet e Pirate Bay. Sipas Torrent Freak akcioni ishte planifikuar afër dy vjet dhe kishtë targetuar skenën pirate që mirret me shpërndarjen e materialeve warez. Në këtë aksion policia kishte...
 • Samsung prezenton tabletin Galaxy.

  Galaxy Tab është tablet i cili punon në Android 2.2(Froyo), posedon TFT-LCD ekran 7 inç, me një rezulucion prej 1024×768 pikselë, 512 MB RAM dhe 16 ose 32 GB memorie të mbrendshme, posedon poashtu edhe kamerë me 3mp me blic, si dhe një kamerë ne pjesën e përparme për...
 • Google fut në përdorim kërkim të Enkriptuar.

  Prej tani ju mund të përdorni kërkim të ekriptuar nga  Google. Me këtë shërbim jeni më të sigurt, dhe informacionet e juaja mbeten tuaja, dhe nuk mund të mblidhen  në ndonjë faqe interneti. Ky shërbim ndodhet tek https://www.google.com . Secure Sockets Layer (SSL) lidhja, i njohur me httpS ne...