interneti

 • Koreja Jugore ka internetin më të shpejtë në botë

  Shpejtësia kabllore rreth botës është rritur për 20% vit pas viti, ndërkohë që trafiku i të dhënave mobile është rritur për 54% vetëm brenda vitit të kaluar, raporton Akamai, një ofrues interneti me bazë në Shtetet e Bashkuara. Akamai ka publikuar një raport me shifrat e fundit të internetit,...
 • Irani ndërpret internetin para zgjedhjeve

  Informacione të shumta nga Irani pohojnë se qeveria e Iranit do të ndaloj internetin para zgjedhjeve, dhe njerëzit e atij vendi nuk do mund të shkruajnë asgjë në Facebook e Twitter. Irani para disa ditësh ka bllokuar edhe Gmail, YouTube dhe Google Videos. Nuk ka dyshim se ky veprim...
 • Wikipedia jashtë funksioni për plot 24 orë!

  Më 18 janar Wikipedia në gjuhën angleze do të bashkohet me disa faqe të njohura, duke përfshi dhe Reddit, për një protestë 24 orësh, kundër ligjeve të propozuara Stop Online Piracy Act(SOPA), dhe Protect IP Act(PIPA) të cilat ndodhen para votimit në Kongresin Amerikan. Student warning!Do your homework early.Wikipedia...
 • Europa lindore ka internetin më të shpejtë në botë.

  Pando Networks, një kompani e cila merret me përmisimin e shpejtësis së shkarkimeve të përmbajtjeve të ndryshme online, bëri një hulumtim për rrjetin dhe qëndrueshmërinë e lidhjeve të internetit në mbarë botën. Hulumtimi është bërë sipas 27 milionë shkarkimeve nga 20 milionë kompjutorë nga 224 shtete në periudhën prej...