isis

 • ISIS ndërron strategji, nuk e përdorin më Telegram-in

  Kalifati Kibernetik (CyberCaliphate), pjesë përbërëse e Shtetit Islamik është në kërkim të një platforme të re për dërgimin e mesazheve, për të komunikuar me përkrahësit, ndjekësit apo anëtarët e vet. Deri më tani Telegram ka qenë platforma e mesazheve që përdorej nga ISIS-i për të shpërndarë propagandën e tij,...
 • Rrëzohet rrjeti mediatik “TV5Monde” nga hakerët ‘pro’ ISIS

  Një stacion televiziv francez është raportuar se është hakuar nga hakerët ‘pro’ ISIS duke lënë jashtë linjave transmetimin për tri orë . Faqja në rrjetin social Facebook dhe uebfaqja e televizionit TV5Monde është hakuar gjithashtu, për të cilat Yves Bigot, drejtori i përgjithshëm i rrjetit të televizionit, ka thënë...
 • ISIS kërcënon me vdekje themeluesit e Twitter.

  Twitter dhe punonjësit e saj kanë marrë kërcënime me vdekje nga mbështetësit e ISIS-it, sepse kanë cenzuruar këtë organizatë. Në mesin e atyre kërcënimeve është edhe Jack Dorsey, bashkë-themelues i Twitter, raporton Buzzfeed, transmeton ItShqip.com. Edhe pse Twitter ka të drejtën të fshijë mesazhe, dhe i largon ato mesazhe...
 • Malaysia Airlines sulmohet nga hakerët

  Grupi i hakerëve ‘Lizard Squad’, që kohë më parë rrëzoi rrjetet e shërbimeve të ‘Xbox Live’ dhe të ‘Playstation Network’, sot sulmoi ueb faqen e kompanisë së njohur ajrore ‘Malaysia Airlines’. Aktualisht nëse vizitoni ueb faqen e kompanisë ajrore do të lexoni shënimet që kanë lënë hakerët si ‘Ueb...
 • ISIS ‘sulmon’ forcat ushtarake, Obama thërret për mbrojtje të të dhënave

  Presidenti Barack Obama publikisht njoftoi për iniciativën e tij të parë me qëllim për të përmirësuar privatësinë digjitale për shtetasit amerikanë, duke kthyer përqendrimin e tij tek studentët dhe konsumatorët. Obama fillojë këtë iniciativë pas një rrëzimi serioz që kishte ndodhur në kompaninë Sony Pictures, sulm i cili i...