itshqip

 • IT.COM.AL vs ITSHQIP.COM

  Më në fund kemi arritur të regjistrojmë domenin IT.COM.AL pas disa përpjekjeve të pasukseshme. IT.COM.AL ose ITSHQIP.COM ska rëndësi përsëri do të futeni tek ne. IT.COM.AL si domain është me një rëndësi te veçant për neve si komunitet, sepse ka dy germa që simbolizojnë esencën e kësaj faqe. Nga...
 • Çka janë sulmet DDoS?

  Gjatë viteve të fundit, sulmet DDoS janë rritur dukshëm duke qenë shënjestër e shumë kompanive të mëdha, përfshirë edhe ato të profilit të lartë si Google, Visa, Paypal, Sony, Deezer, dhe Evernote. Shumë ekspertë thonë se metodat tradicionale për parandalimin dhe zbutjen e tyre po bëhen gjithnjë e më...
 • 5 vite së bashku me ITshqip

  Kaluan plotë 5 vite dhe ne ende vazhdojmë të iu sjellim lajme dhe tutoriale të freskëta nga fusha e teknologjisë, që tashmë është bërë pjesë e përditëshme e jetës tonë. Duke ju ofruar të gjithë antarëve dhe vizitorëve tanë mbështetje në çdo fushë rreth teknologjisë, ne kemi arritur të...
 • Urime 102 vjetori i Pavarësisë së Shqipërisë

  ITshqip me knaqësi ju uron ditën e flamurit kombëtar të gjithë shqipëtartëve kudo që ndodhen në botë. Tani, në të gjitha qytetet në Shqipëri shënohet 102 vjetori i Pavarësisë, ku do të mbahen aktivitete të shumta kulturore dhe politike. Manifestime të tjera pritet të mbahen si gjithnjë edhe në...
 • Mbrojtja e fëmijëve nga qëndrimi i gjate pran kompjuterit

  Atëherë opsioni family safety mund të themi se është një siguri familjare, pra këtu është qëllimi që ti mbrojmë fëmijët nga qëndrimi i gjatë dhe i pa nevojshëm në kompjuter, shfletimi i ueb faqeve të cilat nuk janë në interes për fëmijët e gjëra të ndryshme. Me ndihmën e family safety...
 • Itshqip mbush 4 vite!

  Është vërtetë kënaqësi për stafin tonë të arrijmë një sukses i cili çdo vit e më shumë po rritet. Falë angazhimit tonë të jashtëzakonshëm portali jonë ka arritur një numër mjaftë të madh vizitash, ndërsa forumi cilsohet si i pari në trojet shqiptare me një numër prej 18.000 antarësh....
 • 5 pajisjet më të mira me Android

  Është vërtetë një numër i madh i përdoruesve të pajisjeve me sistem operativ nga Google, Android, i cili çdo ditë e më shumë është duke rritur pjesëmarrjen e tij në pajisje të menqura. Me rënien e sistemit operativ nga Apple në tremujorin e dytë të këtij viti, afër 80...
 • Hashtag tani edhe në Facebook

  Rrjeti më i madh  social njoftoi se që nga sot Hashtag-ët do të jenë të mundshëm për tu klikuar edhe në Facebook. “Ngjashëm si shërbimet e tjera si Instagram, Twitter, Tumblr ose Piniterest edhe Facebook ju ofron të shtoni kontekstin në një post ose të tregoni më qartë për...
 • Hacktivity 2012 – Thirrje dhe ftesë për prezantime

  HACKTIVITY 2012 THIRRJE DHE FTESE PER PREZANTIME Ueb: www.hacktivity.com Data: Shtator ose Tetor 2012 Kush jemi ne Hacktivity 2012 – Konferenca më e madhe në Evropën Qendrore dhe atë Lindore për sigurinë e teknologjisë informative (TI) do të mbahet për herë të 9-të me radhë. (Konferenca do zgjasë dy...