Kaspersky

 • Hakerët vjedhin 1 miliardë dollarë nga të gjitha bankat

  Një grup i sofistikuar hakerësh ka sulmuar të gjitha bankat në botë për dy vite radhas duke vjedhur kështu 1 miliardë dollar. Kriminelët kibernetik nga Evropa Lindore, regjion që përfshinë edhe Kosovën dhe Shqipërinë, kanë arritur të vjedhin shuma të mëdha parash nga institucionet financiare në mbarë botën. Hulumtuesit nga...
 • Programet më të mira për mbrojtje nga viruset

  Nëse llogarisni programet kundër viruseve të ndryshme që ofrojnë kompani të vogla apo ato të mëdha, atëherë keni një numër të madh alternativash, por cilin program duhet ta zgjidhni për ta mbrojtur kompjuterin tuaj?  Nëse fjala do ishte për të zgjedhur veturën që duhet blerë atëherë zgjedhjen do ta...
 • Kasperski: Apple është 10 vite pas Microsoft

    Edhe pse Apple regullisht lëvdrohet se sistemi operativ i tyre është plotësisht i sigurt, Kaspersky Labs nuk mendon ashtu. “Mendoj se 10 vite jan pas Microsoft kur flasim për siguri. Për shum vite flas që në aspektin e siguris nuk ka ndonjë dallim thelbësor mes Windows dhe Mac....
 • Kidnapohet djali i Kasperskit.

  Është kidnapuar Ivan Kasperski, djali i programerit dhe krijuesit të anti-virusit shum të njohur “KASPERSKY” Jevgenij K. i cili është njeri prej personave më të pasur në Rusi, njofton Itar -Tas. Agjencia e cila thiret në burime policore, njoftoi se Ministria e Mbrendshme e Rusisë kontrollon të dhënat e...