kompjuter

 • Dallimi ndërmjet BIOS dhe Firmware

  Kur një person të fillojë së përdoruri një kompjuter, aty do të përballet me një numër të madh fjalësh që duhet t’i njoh dhe nganjëherë dallimi ndërmjet tyre është shumë i vogël duke iu bërë konfuz rreth kuptimit të tyre. Pra, merrni si shembull termet BIOS dhe Firmware, e...
 • Dyfishohet çmimi për vazhdim të mbështetjes në Windows XP

  Ndërmarrjet që kanë vazhduar përdorimin e sistemit operativ Windows XP do të përballen me një rritje të çmimit për mbështetje nga Microsoft, që vazhdimisht teton të bind kompanitë të largohen nga sistemet e vjetra operative. Një ekspert i licencimit, që foli për Coputerword, shpjegoi se çmimi për një kompjuter...
 • Chrome OS iu lejon të bllokoni kompjuterët e humbur apo vjedhur

  Të humbasësh një pajisje është vërtete shpifëse, por të ndryshosh më pas të gjitha fjalëkalimet për t’u siguruar që vjedhësi mos të arrijë deri në llogarinë tuaj bankare duket që është një gjë edhe më e keqe. Pra, kjo është arsyeja që pajisjet e mrekullueshme Chrome OS mund të...
 • Kina bllokon Windows 8, vazhdon blerjen e Windows 7

  Kina ka bllokuar qeveritë e saj për të përdorur Windows 8 pasi Microsoft vendosi të ndalojë mbështetjen e sistemit operativ 13 vjeqar-Windows XP. Autoritet kineze ka bllokuar Windows 8 në kompjuterët e qeverisë duke shprehur ” shqetësime për sigurinë”. Sidoqoftë, mendohet se bllokimi ka për qëllim ndëshkimin e kompanisë...
 • Microsoft rregullon sigurinë e shfletuesit të Windows XP-së edhe pas përfudimit të mbështetjes

  Kompania Microsoft ka lëshuar një sërë përditësimesh për të gjitha sistemet operative që mbështetin shfletuesin Internet Explorer. Këto përditësime përmirësojnë sigurinë e një dobësie e cila ju lejonte hakerave të fitojnë aksesë të plotë mbi një kompjuter, duke ju lejuar atyre të instalojnë programe, shikojnë apo fshijnë të dhënat...
 • Facebook, Google, Microsoft bashkojnë forcat për parandalimin e ndonjë Heartbleed tjetër

  Kompanitë më të mëdha në botë rreth teknologjisë kanë pranuar të dhurojnë miliona dollarë për themelimin e një grupi që do të përmirësojë sigurinë e protokolleve si OpenSSL, softuerë të cilin  lëshimi i njohur si “Heartbleed” e ka vënë në trazirë së bashku me industritë kompjuterike. Amazon, Cisco Systems,...
 • Shitja e Samsung Galaxy Tab 10.1 ndalohet në SHBA

  Edhe më tej nuk kanë të ndalur betejat gjyqësore në mes rivalëve më të mëdhenj në tregun e tabletëve – Samsung dhe Apple. Kështu që Apple edhe njëher godit kompanin koreane Samsung, duke arritur kështu të ndalojë shitjen e Samsung Galaxy Tab 10.1 në SHBA me pohimin se Samsung...
 • Kompjuteri Apple 1 shitet për 374,000 dollarë

  Kompjuteri Apple 1, i ndërtuar si kompjuteri i parë nga kompania Apple në vitin 1976 është shitur në një ankand për 374,000 dollarë. Kompjuteri Apple 1 është blerë nga një ofertues anonim në shtëpinë e ankandit Sotheby. Ky kompjuter ishte njëri nga 200 kompjuterët e ndërtuar në atë kohë...
 • Samsung paralajmëron tabletin e parë me Android 4.0

  Samsung zyrtarisht paralajmëroi tabletin e parë i cili do të përdorë verzionin më të ri të sistemit operativ mobil Android, Ice Cream Sandwich. Bëhet fjalë për tabletin e quajtur Galaxy Tab 2 i cili është shum i ngjajshëm me origjinalin Galaxy Tab. Ky model ka një procesor 1GHz dual-core,...