mac

 • Kasperski: Apple është 10 vite pas Microsoft

    Edhe pse Apple regullisht lëvdrohet se sistemi operativ i tyre është plotësisht i sigurt, Kaspersky Labs nuk mendon ashtu. “Mendoj se 10 vite jan pas Microsoft kur flasim për siguri. Për shum vite flas që në aspektin e siguris nuk ka ndonjë dallim thelbësor mes Windows dhe Mac....
 • Hackstore për Mac, në dispozicion

  Disa muaj më parë është raportuar se do të lansohet aplikacioni Hackstore për Mac, i cili shërben për shkarkimin e aplikacioneve me pagesë falas, pra e kryen funksionin e njëjtë si aplikacioni Installous në iPhone. Për ata që janë të interesuar, Hackstore në thelb është një dyqan i ngjashëm...
 • Apple prezanton Mac OS X Mountain Lion

  Versioni i fundit i sistemit operativ Mac, i cili fillimisht do të jetë në dispozicion vetëm për zhvilluesit, përmban një mori të tërë të karakteristikave nga iPhone e iPad, dhe gjithashtu përmban edhe integrimin e Twitter. Aplikacionet popullore të tilla si Messages, Notes, Reminders dhe Game Centre do të...
 • Firefox 10 tashmë në dispozicion

  Versioni i fundit i shfletuesit Firefox nga kompania Mozilla është tani në dispozicion për shkarkim falas. Përmirësime të shumta janë bërë në këtë version, Firefox 10 mbështet API, ekran të plotë për aplikacione, UI elemente, mbëshetje me të mirë për shtojca, mbulim dhe përmirësime grafike dhe anti-aliasing për WebGL....
 • ADP – një mjet i dobishëm për zhvilluesit e Android

  Android Design Preview(ADP) është një mjet interesant i cili do t’ju ndihmojë dizajnerëve dhe zhvilluesve të aplikacioneve që më lehtë dhe më shpejtë të krijojnë skica nga aplikacionet në të cilët punojnë. Mjeti në fakt mundëson që telefoni juaj të shërbejë si monitor i dytë në procesin dhe ju...
 • Përdorni aplikacionet e Windows në Mac përmes WinOnX

  Nëse ju keni ndryshuar kohët e fundit kompjuterin Windows në një kompjuter Mac, ju do të keni probleme në gjetjen e alternativave për disa aplikacione që ju nevoiten. Sigurisht, ka shumë aplikacione në dispozicion për të dyja platformat, por disa prej tyre kushtojnë të holla dhe besoj që ju...
 • iChat po vjen në iOS?

  Kodi i fshehur i iOS 5 është zbuluar shkarazi, duke treguar se iOS po shkon drejt shërbimit iChat. Këtu përfshihen Jabber dhe IM, shërbime të cilat aktualisht nuk mbështeten në iOS. Natyrisht, zbulimi nga zhvilluesi i saj John Heaton ka çuar në spekulime se Apple mund të përfshjë shërbimin...
 • Siri funksionon edhe në Mac?

  iPhone 4S kishte shumë sukses në shitje për shkak se kishte disa veçori interesante, e më interesantja ishte funksonimi i Siri-t, të cilën njerëzit po e adhurojnë. Siri është një asistent virtual, i cili është në gjendje të ju ndihmojë në situata të ndryshme, por duhet pasur parasysh së...
 • Apple lëshon në përdorim dyqanin online për Mac aplikacione.

  Apple ka lëshuar në përdorim Mac App Store me mbi 1.000 aplikacione falas, dhe me pagesë, për Desktop kompjuterët Mac. Diçka ngjajshëm si dyqani për aplikacione mobile për iPhone/iPad, përdoruesit e Mac do të përdorin iTunes për shkarkim, update, dhe blerje të softuerëve të ndryshme për desktop kompjuterët e...